Varslet politiet om brannstifter, men sier han ikke ble hørt. - Vi er helt avhengige av publikum, svarer politiet

Leder for operasjonssentralen i Oslo-politiet sier han forstår at Espen Bjerke føler han ikke ble tatt seriøst da han gjentatte ganger varslet om en pyroman.

BRANN: 29. mai ble en motorsykkel som sto inne i en garasje på Grünerløkka påtent, og politiet etterlyste en mann de mistenker er en pyroman. Leder for operasjonssentralen i Oslo-politiet sier de i ettertid nå ser at de prioriterte feil da de ikke fulgte opp flere tips om en brannstifter i samme område. Video: Eugene Brandal / DagbadetVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går kunne Espen Bjerke fortelle Dagbladet at han flere ganger tirsdag kveld observerte en brannstifter i Oslo, og at han varslet politiet om det.

Videre fortalte Bjerke at han føler politiet ikke tok meldingene hans på alvor.

- Med tanke på at det er bålforbud i Oslo om dagen, virker det absurd at politiet ikke har kapasitet til å rykke ut når de får melding om en person som åpenlyst tenner på flere småbranner. De må ha hatt veldig mye å gjøre, sa Bjerke til Dagbladet.

I 23-tida tirsdag kveld, etter at Bjerke ifølge ham selv allerede hadde varslet politiet både på telefon og personlig til noen betjenter som befant seg i en politibil i området, gikk politiet i Oslo ut med en etterlysning av en mistenkt pyroman i Oslo.

Ble etterlyst

Bjerke sier til Dagbladet at han mener dette er samme mann han observerte og varslet politiet om.

Den etterlyste mannen ble fanget på et overvåkningskamera da han tente på en motorsykkel i Sunnmørsgata, på øvre Grünerløkka.

- Mann, caps med påskrift «NY», mørk jakke, genser med noe hvit påskrift, hette under jakken, dongeribukse. Bærer muligens på en Rema 1000-pose. Ved observasjon, ring 02800, twitret politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer