- Varslet politiet om kaprer

Aukai Collins overvåket muslimer i Phoenix, der terroristen Hani Hanjour lærte å fly.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En tyster på FBIs lønningsliste gjorde alt for tre år siden USAs føderale politi oppmerksom på en mistenkelig saudiaraber som 11. september i fjor styrtet et kapret passasjerfly i Pentagon, hever informanten selv.

Aukai Collins hevdet i et intervju med tv-selskapet ABC i går kveld at han jobbet for FBI i Phoenix i fire år. Oppdraget var å overvåke de arabiske og muslimske gruppene i byen.

Kunne gjort mer?

FBI-agenten Ken Williams ba 10. juli i fjor hovedkvartet sjekke arabiske flyskoleelever landet over. Opplysningene om Williams notat har satt fart i diskusjonen om myndighetene kunne gjort noe for å hindre terroraksjonene mot New York og Washington.

Collins hevder at han forsynte FBI med Hanjours bostedsadresse, telefonnummer og registreringsnummeret på bilen han kjørte.

Politiorganisasjonen benekter påstanden, men sier det er riktig at Collins hevet lønn for å overvåke muslimer og opplyser at han fikk opppdraget på grunn av sin spesielle bakgrunn.

Collins er amerikaner. Han kom på kant med loven som tenåring og konverterte senere til islam. Senere skal han ha slåss med opprørere i Tsjetsjenia, der en landmine rev av ham beinet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer