Grottefesten:

Varslet politiet rett over midnatt

Til tross for at politiet skal ha blitt varslet om den ulovlige grottefesten rett over midnatt, fikk festen fortsette helt til tidlig søndag morgen. Da var sju personer bevisstløse og hele 25 personer endte opp på sykehus.

BEVISSTLØSE: Sju personer er sendt bevisstløse til sykehus etter det politiet mener er en ulovlig fest i en grotte på St. Hanshaugen i Oslo i natt. Foto: Privat / Øystein Andersen / Svein Dybdahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Matt Vestengen-Cox (34), som bor rett ved bunkersen i Colletsgate der det natt til søndag var en ulovlig rave-fest med opptil 200 deltakere, sier han varslet politiet allerede klokka 00.30 om hva det var som foregikk.

- Jeg gikk forbi to ganger rundt midnatt, og så at det var et rave som foregikk. Jeg meldte fra til politiet en halvtime seinere, forteller han til Dagbladet.

- Beskjeden jeg fikk var at det skulle meldes videre til patruljen, og at det var opp til dem å bestemme om det skulle undersøkes.

Vestengen-Cox sier det på tidspunktet han passerte var rundt 30 personer utenfor grotta, som var pyntet, i festhumør og bar med seg alkohol. Han observerte også folk som gikk ut og inn.

Han sier han også gikk inn på Instagram hvor det var lagt ut videoer av hva som foregikk inne i grotta.

- Jeg har vært på rave før, og vet at det alltid er noe som går galt, så jeg ville være ansvarlig og si fra. Også med tanke på coronaviruset, sier han.

Stille fra utsida

Dagbladet har fått tilgang til eksklusive bilder og videoer fra innsida, som viser at den nedlagte bunkersen var forvandlet til et vaskeekte raveparty, med fullt lys- og lydanlegg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer