SKOLEJENTER: Flere hundre ofre for den avdøde TV-kjendisen Jimmy Savile har meldt seg for politiet. Blant dem en rekke tidligere elever ved Duncroft Approved School. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS
SKOLEJENTER: Flere hundre ofre for den avdøde TV-kjendisen Jimmy Savile har meldt seg for politiet. Blant dem en rekke tidligere elever ved Duncroft Approved School. AFP PHOTO / ADRIAN DENNISVis mer

Varslet Savile-overgrep, sendt i isolat av rektor

Jimmy Savile forgrep seg på Kathleen Webb (14) på rektors kontor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Nå er 55 år gamle Kathleen Webb et av politiets vitner i Savile-etterforskningen.

Fra 1971 til 1973 var hun plassert på Duncroft Approved  School, en offentlige skole for «intelligente, følelsesmessig skadede» jenter i alderen 13 til 16 år.

Det var der den avdøde TV-stjernen Jimmy Savile hentet elever til BBC-showene sine. Han fikk tillatelse av rektor til å overnatte på skolen og til å ta med utvalgte jenter på bilturer.

-Savile var hyggelig i starten, men vi erfarte at han hadde ei annen side også, sier Kathleen Webb.   

Befølt hos rektor Til Daily Mail forteller hun at Savile forgrep seg på henne en gang i BBC og to ganger på skolen.

-Rektor spurte meg om jeg ville servere te til Jimmy Savile på kontoret hennes. Da hun gikk ut av rommet, grep han brystene mine. Jeg sto som forstenet, forteller Kathleen.

Savile kom også uanmeldt inn på kjøkkenet der 14-åringen skrelte poteter.

-Han presset meg inn i et hjørne og stakk handa ned i buksa mi. Jeg var for redd til å gjøre noe, sier Kathleen.
Hun varslet rektor om hva Savile hadde gjort.

«Ikke våg og fortell sånne løgner», sa rektor og plasserte Kathleen i skolens isolat, der veggene var polstrede.

Voldtatt i bilen En annen tidligere Duncroft-elev, Frances Jennings, ble fotografert smilende sammen med sitt store idol. Minutter senere voldtok han ungjenta.

-Han tok med noen av oss på en kjøretur i Rolls-Roycen. Da vi stoppet, gikk de andre jentene ut av bilen. Han begynte å kysse meg. Pusten hans stinket sigarrøyk, det var ekkelt, jeg kan ikke utstå den lukta den dag i dag, forteller Frances Jennings (53).

Jimmy Savile tvang seg til sex.

-Jeg var ung og følte det motbydelig, sier Frances.

Lærerne visste Ungjenta meldte fra til en av lærerne da hun kom tilbake til skolen.

-Hun ignorerte fullstendig det jeg sa og viftet meg ut av kontoret. Lærerne visste hva som foregikk.

Det var åpenbart at Savile bestemte hvem som skulle få bli med til showene hans, for lærerne kom ut og sa: «Du, du og du skal til London», forteller Frances Jennings, som i dag er bosatt i Yorkshire med mann, barn og barnebarn.
 
Pedofil godtebutikk Toni Townsend (54) var elev ved Duncroft på 70-tallet. Hun mener Jimmy Savile brukte skolen som en pedofil godtebutikk.

Carole Wells (52) ble utsatt for Savile i bilen hans etter at rektor hadde spurt henne om hun hadde lyst på en kjøretur i Rolls-Roycen.

Ført bak lyset Duncroft-rektor Margaret Jones (91) føler seg ført bak lyset av Jimmy Savile.

-Moren til en av elevene fortalte hvor hjelpsom Jimmy var og spurte om han kunne besøke skolen. Jeg lot ham komme, sier Jones til Daily Mail, som har besøkt henne i Wales.

Rektor angrer på at hun lot Savile ta med seg jentene på bilturer, men benekter å ha fått rapporter om overgrep.

-Ingen klaget til meg eller staben min. Jeg vet de sier at de har gjort det, men de må jo beskytte seg selv. De skulle ha meldt fra, for da ville jeg ha gått til politiet, sier Margaret Jones.

Hun stiller seg uforstående til Kathleen Webbs historie og hevder at rektor ikke hadde anledning til å sende elever til isolatet uten godkjenning fra skolens psykiater.