Varslet Sp-ledelsen om seksuell trakassering

Liv Signe Navarsete skal ha fått denne meldingen: «Vi har lyst på fitta di».

SVÆRT GROV: Liv Signe Navarsete hevder at hun mottok en svært grov melding for to år siden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
SVÆRT GROV: Liv Signe Navarsete hevder at hun mottok en svært grov melding for to år siden. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Liv Signe Navarsete (Sp) mottok for to år siden en svært grov melding på Facebook. Hun er skuffet over hvordan partiledelsen har håndtert saken.

«Vi har lyst på fitta di», het det i meldingen som en lørdagsnatt i februar 2016 tikket inn på Navarsetes Messenger-konto.

Meldingen var sendt fra Messenger-kontoen til tidligere statssekretær for Senterpartiet, Morten Søberg, som var på hyttetur i Åre i Sverige med flere profilerte partikolleger, blant dem Sp-nestleder Ola Borten Moe, Stjørdal-ordfører Ivar Vigdenes og Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram.

Etter det Adresseavisen erfarer skal det ha vært flere personer til stede på hyttefesten enn disse fire.

Meldingens innhold fikk Navarsete, som er forsvarspolitisk talsperson for Senterpartiet, til å melde fra til partiledelsen. Som følge av varslingen undersøkte ledelsen saken, uten at den ble oppklart.

Saken ble først kjent onsdag, da Nationen omtalte den. Overfor avisen uttrykker Navarsete stor skuffelse over håndteringen.

– Jeg ble veldig sjokkert da jeg fikk meldingen. Jeg synes det var et lavmål som jeg rett og slett ikke trodde at enkelte i Senterpartiet var på, sier Navarsete.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer