FAKSIMILE: Nicholai H. Olsen varsler at 20 ansatte vil miste jobben når rederiet flagger ut tre norske skip.
FAKSIMILE: Nicholai H. Olsen varsler at 20 ansatte vil miste jobben når rederiet flagger ut tre norske skip.Vis mer

Varslet sparken for 20 ansatte i fellesmail

- Jeg er bekymret for jobben min bare ved å snakke med deg nå, sier den ansatte til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): I en epost (pdf) til alle ansatte i Nor Lines Rederi AS skriver daglig leder Nicholai H. Olsen at rundt 20 ansatte vil miste jobben når rederiet flagger ut tre skip til Færøyene.

De norske sjøfolkene vil bli erstattet med filipinske som er langt billigere i drift, dette for å redde økonomien i selskapet.

Det tok ikke lang tid før det interne rundskrivet ble sendt til Norsk Sjømannsforbund, der sjøfolkene er organisert. Forbundet valgte å legge ut brevet i sin helhet på sine hjemmesider.

- Bekymret for jobben Dette reagerer daglig leder Olsen sterkt på, da han mener brevet inneholder konfidensiell selskapsinformasjon.

- Å legge ut et internt skriv strider mot god presseskikk, sier Nicholai H. Olsen til Dagbladet.

Olsen kontaktet forbundet for å få brevet fjernet, noe Norsk Sjømannsforbund nekter å gjøre.

Dagbladet har i dag vært i kontakt med ansatte i Nor Lines Rederi som nå er redd for å miste jobben for å ha snakket med pressen og for å ha videreformidlet brevet til fagforeningen sin.

- De kontaktet forbundet vårt og ønsket å vite hvor de hadde fått tak i brevet. Jeg er bekymret for jobben min bare ved å snakke med deg nå, sier den ansatte til Dagbladet.

Olsen i Nor Lines avviser at de ansatte har noe å frykte, han anser seg ferdig med saken.

- Vi går ikke videre på hvem som har gitt ut intern informasjon og vi fokuserer ikke noe videre på det. De er også i sin fulle rett til å sende informasjon til sitt forbund, sier Olsen.

- Dårlig personalbehandling Forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund, Jacqueline Smith, reagerer sterkt på at ansatte er redde for jobben sin fordi de snakker med pressen.

- Jeg synes det er trist. Det sier litt om personalpolitikken de fører når ansatte sier dette, sier Smith til Dagbladet.

Smith reagerer også på fellesmailen som gikk ut til alle ansatte, der det varsles oppsigelser.

- Jeg synes det er dårlig personalbehandling. Når oppsigelsene er varslet og ingen vet nøyaktig hvem som mister jobben, skuler folk på hverandre og lurer på hvem som må gå først.

Olsen i Nor Lines sier han har tatt kontakt med Norsk Sjømannsforbund for å samarbeide om omplassering av de norske sjøfolkene.

- De har ikke ønsket å gå i dialog med oss om dette, jeg synes de er uprofesjonelle. Sjøoffiserforbundet, som organiserer offiserene, har håndtert saken på en god måte, og jeg var i dialog med dem seinest i går om hvordan vi skal løse utfordringene vi står overfor.

Norsk sjømannsforbund stiller seg uforstående til kritikken.

- Jeg forstår ikke hvordan vi skal samarbeide med ham om å omplassere arbeidere han sier opp i et informasjonsskriv. Når det gjelder å være uprofesjonell, så vil jeg si at det er de som er uprofesjonelle når de nærmest sendte ut en kollektiv oppsigelse. Hva er det vi skal diskutere? spør Jacqueline Smith.

REAGERER: Jacqueline Smith i Norsk Sjømannsforbund kritiserer personalbehandlingen i Nor Lines. Foto: Norsk Sjømannsforbund
REAGERER: Jacqueline Smith i Norsk Sjømannsforbund kritiserer personalbehandlingen i Nor Lines. Foto: Norsk Sjømannsforbund Vis mer