Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vårt ansvar

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er for tredje gang kåret til verdens beste land å bo i. Det flyter bokstavelig talt av olje her, og dermed også av melk og honning. Det innebærer, som Dagbladets reporter i går insisterte på, at vi må stoppe sytingen som preger våre liv, uansett hvor rike vi blir. Det innebærer også, som organisasjonen Attac minner oss om, at vi skal ta vår del av ansvaret for at 1,2 milliarder mennesker på denne kloden må klare seg for under sju kroner dagen.

Med verdens beste levekår, har vi et moralsk ansvar for å gå foran i kampen for en mer rettferdig økonomisk verdensorden. Det kan for eksempel skje ved at Norge stiller seg på utviklingslandenes side under WTO-forhandlinger, som Attac foreslår. Det kan også skje ved at den norske befolkning har verdens utbredte fattigdom for øye, og slik unngår at den kommende valgkampen utvikler seg til en konkurranse i halvrasisme.