Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vårt eneste juleønske er å få Madeleine tilbake

Gerry og Kate McCann med ny appell i julevideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To dager før juleaften, kommer foreldrene til den savnede Madeleine McCann med nye appeller.

I en åpenhjertig julevideo ber Gerry og Kate McCann nok en gang om at den eller de som vet noe om hva som skjedde da deres tre år gamle datter forsvant fra ferieleiligheten deres i Praia da Luz, må stå fram.

- Noen vet hva som skjedde med henne og de vet kanskje også hvor hun er nå. Den personen har det i seg å kunne vise oss medfølelse og sette en stopper for dette marerittet, sier faren Gerry i videoen som vises på Sky News.

- Vanskeligste jula

Ved siden av han i sofaen sitter kona Kate. Hun forteller at savnet av Madeleine føles ekstra tungt nå i julen, en høytid der familier tradisjonelt tilbringer mer tid sammen, og der barna har mye å glede seg over.

Det ekstra savnet av datteren føler også faren Gerry:

- Dette vil bli den vanskeligste julen du kan tenke deg, sier han.

Den nye videoen viser blant opptak fra forrige julaften. I et klipp pakker Madeleine opp en presang, som viser seg å være den samme rosa sekken hun tok med seg på ferie til Portugal i mai.

- Vårt eneste juleønske er å få Madeleine tilbake

I et annet opptak bærer hun på en presang til lillebroren Sean, mens i et tredje klipp står hun ved kjøkkenbordet.

Snakker direkte til Madeleine

Moren Kate snakker også direkte til datteren hun håper fortsatt er i live.

- Madeleine, det er mamma og pappa her. Bare vit at vi elsker deg og savner deg masse. Sean og Amelie snakker om deg hver dag. Vi gjør alt vi kan for å finne deg, og det er så mange gode og snille mennesker som hjelper oss, sier Kate.

I september i år fikk både Gerry og Kate McCann formelt status som mistenkte i saken. Etter å ha sittet i avhør med portugisisk politi, fikk de to reise hjem igjen til Rothley i Leicestershire.

Derfra har de fortsatt kampen for å finne ut hva som skjedde med datteren deres den kvelden de selv satt på tapasrestaurant og spiste med venner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling