Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vårt folk føler ekstrem glede for at denne tyrannen er død

Hamas feirer Ariel Sharons bortgang.

EKSTREM GLEDE: Hamas er glade for at Ariel Sharon er døde. Fatah-partiet skulle gjerne sett ham stilt fram for Den internasjonale straffedomstolen som en krigsforbryter først. Foto: AP Photo/Oded Balilty/AFP Photo/Said Khatib/NTB Scanpix
EKSTREM GLEDE: Hamas er glade for at Ariel Sharon er døde. Fatah-partiet skulle gjerne sett ham stilt fram for Den internasjonale straffedomstolen som en krigsforbryter først. Foto: AP Photo/Oded Balilty/AFP Photo/Said Khatib/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mens Israel er i sorg etter at mannen kjent som «Kongen av Israel» og «Ørkenens løve» i dag ble erklært død på Sheeba-sykehuset nær Tel Aviv, feirer mange palestinere at «slakteren fra Beirut» nå er død.

- Vårt folk føler i dag ekstrem glede på grunn av dødsfallet til en forbryter som har hendene smurt i vårt folks blod, sier Hamas-talsmann Sami Abu Zurhi til nyhetsbyrået Reuters.

- Trygge på seier Hamas, som styrer Gaza-stripen, er av blant annet USA, Israel og EU definert som en terrororganisasjon. Organisasjonen anerkjenner ikke Israels eksistens og har som mål å tilintetgjøre staten Israel. Hamas mener dødsfallet er et «historisk øyeblikk».

- Vi har blitt mer trygge på seier nå som denne tyrannen har gått bort, sier Zurhi.

En annen Hamas-talsmann, Salah el-Bardaweel, sier at de ber om at Sharon nå havner i «helvete».

- Vi ber til Allah om at Sharon, og alle de sionistiske lederne som begikk massakrer mot vårt folk, kommer til helvete, sier talsmann Salah el-Bardaweel ien uttalelse melder DPA.

- En kriminell Også det palestinske Fatah-partiet betegner Sharon som en forbryter.

- Sharon var en kriminell. Vi hadde håpet å se ham stilt fram for Den internasjonale straffedomstolen som en krigsforbryter, sier den eldre tjenestemannen i det palestinske Fatah-partiet, Jibril Rajub til AFP.

Rajub mener videre at Sharon er ansvarlig for drapet på Palestinas tidligere president Yasser Arafat.

Israel sørger Fra Tel Aviv kommer det imidlertid bare lovord om Sharon.

Ministrene i Israels høyreorienterte regjering, samt opposisjonen sørger over deres tidligere leder, som satte dype fotavtrykk.

- Nasjonen Israel har i dag mistet en kjær mann, en stor leder og en vågal kriger, sier strategisk minister, Yuval Steinitz, i en uttalelse melder Reuters.

Den tidligere israelske statsministeren Ariel Sharon døde lørdag 85 år gammel, etter å ha ligget i koma siden januar 2006 som følge av et slag.