Vårt Land mener Erna Solberg har mistet grepet

Vil at hun trekker seg som Høyre-leder.

- MISTET GREPET: På lederplass mener avisa Vårt Land at Erna Solberg må trekke seg. Foto: SCANPIX
Foto: Morten Holm / SCANPIX
- MISTET GREPET: På lederplass mener avisa Vårt Land at Erna Solberg må trekke seg. Foto: SCANPIX Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Vårt Land tar som første riksdekkende avis til orde for at Erna Solberg trekker seg som leder av Høyre.

På lederplass samme dag som Høyre-landsmøtet starter i Oslo, skriver Vårt Land blant annet at Høyre kunne ha noe å lære fra fotballens verden.

«For et lag som ligger an til nedrykk fem serierunder før slutt, er det en mulig strategi å få på plass en ny trener, rett og slett for å berge plassen i den øverste divisjonen. Det er vondt for dem som må stille plassen til disposisjon, men hensynet til helheten må veie tyngst».

Avisen skriver blant annet også at det ser ut som om Erna Solberg har mistet grepet om partiet, og kritiserer henne for å «la seg lokke utpå» og peke ut statsministerkonkurrent Per-Kristian Foss som en egnet stortingspresident etter valget.

Vårt Land slår fast at lederspørsmålet er en ulmebrann i Høyre og viser til meningsmålingene som klart forteller at Foss foretrekkes som partiets statsministerkandidat av egne velgere.

Lederskribentens konklusjon er at sannsynligheten er liten for at Solberg selv tar et initiativ, og legger til at landsmøtet neppe har kraft til å gjøre noe med det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer