- MISTET GREPET: På lederplass mener avisa Vårt Land at Erna Solberg må trekke seg. Foto: SCANPIX
Foto: Morten Holm / SCANPIX
- MISTET GREPET: På lederplass mener avisa Vårt Land at Erna Solberg må trekke seg. Foto: SCANPIX Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer

Vårt Land mener Erna Solberg har mistet grepet

Vil at hun trekker seg som Høyre-leder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Vårt Land tar som første riksdekkende avis til orde for at Erna Solberg trekker seg som leder av Høyre.

På lederplass samme dag som Høyre-landsmøtet starter i Oslo, skriver Vårt Land blant annet at Høyre kunne ha noe å lære fra fotballens verden.

«For et lag som ligger an til nedrykk fem serierunder før slutt, er det en mulig strategi å få på plass en ny trener, rett og slett for å berge plassen i den øverste divisjonen. Det er vondt for dem som må stille plassen til disposisjon, men hensynet til helheten må veie tyngst».

Avisen skriver blant annet også at det ser ut som om Erna Solberg har mistet grepet om partiet, og kritiserer henne for å «la seg lokke utpå» og peke ut statsministerkonkurrent Per-Kristian Foss som en egnet stortingspresident etter valget.

Vårt Land slår fast at lederspørsmålet er en ulmebrann i Høyre og viser til meningsmålingene som klart forteller at Foss foretrekkes som partiets statsministerkandidat av egne velgere.

Lederskribentens konklusjon er at sannsynligheten er liten for at Solberg selv tar et initiativ, og legger til at landsmøtet neppe har kraft til å gjøre noe med det.


(NTB)