«Vårt oppdrag er å demonstrere og nakne bryster er våre våpen»

Den feministiske protestgruppa Femen i Ukraina sliter ikke med å få oppmerksomhet når de demonstrerer.

DEMONSTRERTE MOT ANGIVELIG VALGFUSK: En sikkerhetsvakt forsøker å ta hånd om en av Femen-aktivistene som demonstrerte mot det de mente var valgfusk under presidentvalget i 2010. Foto: AFP Photo/Sergei Supinsky/Scanpix
DEMONSTRERTE MOT ANGIVELIG VALGFUSK: En sikkerhetsvakt forsøker å ta hånd om en av Femen-aktivistene som demonstrerte mot det de mente var valgfusk under presidentvalget i 2010. Foto: AFP Photo/Sergei Supinsky/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den feministiske protestgruppa Femen i Ukraina sliter ikke med å få oppmerksomhet når de setter i gang demonstrasjoner.

Tidvis er det flere fotografer enn demonstranter på demonstrasjonene der flere titalls toppløse kvinner roper slagord som «Vår gud er en kvinne, vårt oppdrag er protest og nakne bryster er våre våpen».

Politiske protester Kvinnene er unge og tror den beste måten å få oppmerksomhet rundt sine saker er å aksjonere barbrystet.

- Vårt mål er å aktivere ukrainske kvinner som vil bli involvert i politikk. Vi tenkte å lage en organisasjon der unge kvinner kunne komme å hjelpe andre som dem og samfunnet forøvrig. Og måten vi har valgt å gjøre det på er ekstremt sexy, sier Femen-leder Anna Gutsol (26) til CNN.

Organisasjonen startet med å demonstrere mot sexturisme, men i fjor utførte Femen en rekke politiske demonstrasjoner, blant annet rettet mot blant annet angivelig valgfuks under det ukrainske presidentvalget.

I desember protesterte de i kulda - med jakka på - utenfor parlamentsbygget i Kiev mot president Viktor Janukovitsjs nye kabinett, som utelukkende var menn. Presidenten fikk også møte på de toppløse demonstrantene da han selv skulle stemme ved valget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer