Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vart skræmt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antallet asylsøkere er i 2004 gått ned med 50 prosent i forhold til året før. Ifølge Dagsavisen ba 15 614 mennesker om asyl i 2003, mens dette tallet var redusert til 8000 i 2004. Ikke noe annet land blant de rike europeiske har hatt tilnærmelsesvis så stor nedgang som Norge. Vårt image som landet som alltid hadde en menneskevennlig tilnærming til alle som søkte asyl, er blitt landet med jernneven.

Nå skyldes kanskje nedgangen ikke bare Erna Solbergs restriktive politikk, men hun tar gjerne æren. Hun mener det er et godt resultat av hennes politikk. Andre vil si at det passer dårlig for et land som ønsker å bli betraktet som en humanitær stormakt, med et varmt hjerte for alle som blir forfulgt på et eller annet vis i verden. Bak de 8000 tusen som nå ikke lenger kommer til oss ligger det store personlige tragedier, og selvsagt også noen kjeltringer. Men rett skal være rett: Erna Solberg har lyktes som menneskeskremsel. Og Norge sparer millioner på at de lot seg skremme.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media