Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våryr villvær angrep hotellvinduer. Måtte bukke under

Flere som er misfornøyd med speilbildet sitt.

 GIKK TIL ANGREP: En morgengretten vær var tydeligvis så misfornøyd med speilbildet sitt at den bestemte for å gå til angrep på det. Foto: Panorama hotell
GIKK TIL ANGREP: En morgengretten vær var tydeligvis så misfornøyd med speilbildet sitt at den bestemte for å gå til angrep på det. Foto: Panorama hotell Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Panorama Hotell & Resort på Sotra i Austefjorden har holdt opp åpent i fem år, og har hele tiden vært plaget av villsauer som gjør fra seg rundt hotellet. Men i går ble kokken Erik Strimp ved hotellet vitne til at en vær gikk løs på vinduene.

- Da jeg kom på jobb fortalte resepsjonisten meg at vi hadde fått en bukk på besøk. Den sto rolig da jeg gikk for å se, men plutselig tok den sats og braste mot vinduene, forteller Strimp til Dagbladet.

Det var Vestnytt som først omtalte saken.

Måtte jage bort sauen Kokken måtte løpe ut for å jage den illsinte sauen, men da hadde den allerede rukket å ødelegge fire vinduer.

- Det var veldig ubehagelig og jeg var redd, men hvis jeg ikke hadde fått den bort hadde den sikkert gjort enda mer skade.

Det er andre gang på under to måneder at fasadevinduene har blitt knust av aggressive værer. I februar oppdaget en mannevond bukk sitt eget speilbilde i glasset, og knuste i stykker glassdøra til hotellet.

Salgs- og markedsansvarlig ved hotellet, Eli-Marie Tøgard Fosse, er oppgitt.

 KNUSTE RUTer:  Sauen klarte å knuse fire ruter før den ble jaget bort av kokken på hotellet. Foto: Panorama
KNUSTE RUTer: Sauen klarte å knuse fire ruter før den ble jaget bort av kokken på hotellet. Foto: Panorama Vis mer

- At det skjer to ganger på under to måneder er spesielt. Vi har tatt det hele med et smil, men vi er likevel oppgitt. Vi går inn i høysesong og det flere ukers leveringstid på disse vinduene, sier Fosse til Dagbladet.

Bukket under Fosse vet ikke hvorfor sauene er så opphengt i hotellet, men tror det er fordi de har sett speilbildet sitt i glassveggene.

- Kanskje er det fordi de tror det er en rival som de må ta opp kampen med, sier hun.

Etter angrepet tok Fosse kontakt med noen bønder for å finne ut av hvem sauen tilhørte. Ut ifra beskrivelsene fant de ut at den tilhørte en bonde som bodde flere mil unna hotellet.

- Den hadde reist langt, og det var visst ikke første gang den hadde angrepet noe. Dagen før hadde den vært i byen og funnet på ugagn. I går kveld fikk jeg beskjed om at bonden hadde bestemt seg for å avlive sauen, sier Fosse.

 STILLE FØR STORMEN: 
Her står væren like før angrepet mot hans eget speilbilde begynte. Foto: Panorama
STILLE FØR STORMEN: Her står væren like før angrepet mot hans eget speilbilde begynte. Foto: Panorama Vis mer
Hele Norges coronakart