Vaskebråk for Gudrun

STOCKHOLM (Dagbladet): Vänsterleder Gudrun Schyman, som har gått hardt ut mot menn som ikke vasker hjemme, anklages for selv å ha hatt svart vaskehjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha gjennomført en forrykende valgkamp, haglet påstandene om politisk dobbeltmoral over den populære Schyman i går.

Men Gudrun Schyman kan likevel bli Guran Persson og Socialdemokraternas reddende røde dame. Alarmklokkene ringer allerede hos moderate sosialdemokrater, som advarer Persson mot et politisk samliv med svensk politikks dyreste dame.

Som Sveriges eneste kvinnelige partileder, enslig mor og med offentlig erkjent alkoholproblem, er Gudrun Schyman (50) vant til stress, press og oppmerksomhet.

I går måtte hun bruke store deler av sine torgmøter til å besvare spørsmål om hun har hatt vaskehjelp som hun betalte svart.

- Nei, svarer Schyman. Jeg har betalt mine egne barn eller deres venner for å vaske. Men jeg burde kjent til at man skal innrapportere betalt hjelp i hjemmet som overstiger 1000 kroner i året. Det var dumt av meg.
Mens politiske motstandere blåser saken opp, ser hennes kvinnelige tilhørere ut til å blåse av hennes brudd på detaljerte skatteregler.

I stedet applauderer de Schymans beskrivelser av den stressede, moderne arbeidskvinne og alenemors hverdag.

MEKTIG MARXIST: Gudrun Scgyman leder et Vänsterparti i framgang, og satser på regjeringsmakt sammen med Socialdemokraterna etter valget.