Vasker for toppene for luselønn

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen, helse og sosialombud i Oslo Anne-Lise Kristensen, justisminister Knut Storberget og ordfører Fabian Stang bruker renholdere som får ulovlig lav lønn.

UNDER TARIFF: Dagbladet kan avsløre at renholdere jobber for en rekke offentlige instanser langt under tariff - helt ned til 104, 25 kroner i timen. Dette er langt under tariffbestemt minstelønn, som er 148, 56 kroner i timen. Det viser en rekke lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet har fått tilgang til. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE/DAGBLADET
UNDER TARIFF: Dagbladet kan avsløre at renholdere jobber for en rekke offentlige instanser langt under tariff - helt ned til 104, 25 kroner i timen. Dette er langt under tariffbestemt minstelønn, som er 148, 56 kroner i timen. Det viser en rekke lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet har fått tilgang til. Illustrasjonsfoto: TRULS BREKKE/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet kan avsløre at renholdere jobber for en rekke offentlige instanser langt under tariff - helt ned til 104, 25 kroner i timen. Dette er langt under tariffbestemt minstelønn, som er 148, 56 kroner i timen. Det viser en rekke lønnsslipper og arbeidskontrakter Dagbladet har fått tilgang til.

Lovpålagt Norske myndigheter har gjennom avtaler, lov og forskrift forpliktet seg til å ikke kjøpe tjenester som gir dårligere lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter enn det som er «minstevilkårene i landsomfattende tariffavtaler.»

Nå kan Dagbladet avsløre at renholdere har blitt betalt under tariff disse stedene:

• Helse og Sosialombudet i Oslo: 143, 50 kroner i timen.

• Utlendingsnemnda (UNE): 140,50 kroner i timen

• Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE): 138,50 kroner.

• Oslo kommune: 120 kroner.

28 000 i året Offentlige myndigheter er også pålagt å «gjennomføre nødvendig kontroll av om kravene til lønns- og arbeidsvilkår overholdes». Når de ikke har gjort dette, kan de ha brutt loven.

Med ti kroner for lite i timen går renholderen glipp av 28.000 kroner i året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer