Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vasker poteter med møkkete vann

Mattilsynet reagerer mot chips- og pommes fritesprodusenten Hoff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Før potetene blir til Hoffs kjente opphøgde poteter, rifla pommes frites eller potetmos, skylles råvarene med møkkete forurenset vann.

Mattilsynet har funnet sporrester av avføring og gjødsel i råvannet potetprodusenten vasker potetene med, skriver Nationen.

Mjøsvann

Vannet hentes fra dypet i Mjøsa, og har vært et omstridt tema i flere år. I dag har chipsprodusenten en dispensasjon til å bruke det møkkete Mjøsvannet, men tilsynet vil trekke tilbake denne dispensasjonen.

Mattilsynet mener vannet er uegnet til bruk i næringsmiddelvirksomhet, og ser helst at Hoff innstallerer nødvendige filtre for å rense vannet. Det vil koste selskapet nær fem millioner kroner.

- Vi vil bruke pengene på andre saker, sier daglig leder Ragnar Strand i Hoff potetindustri til Nationen.

Vaskeprosessen påfører potetene en større risiko for matbåren sykdom, hevder Mattilsynet. Samtidig understreker etaten at det ikke er noen umiddelbar fare knyttet til bruk av råvann til vask av poteter.

Vaskes med mye vann

Mjøsvannet hentes fra 180 meters dyp. Potetene vaskes først med råvann, deretter med vann av drikkevannskvalitet. Så skoldes, friteres og tørkes potetene.

- Vi vil anke denne saken. Skulle det ligge noen bakterier der, så tror jeg mange får i seg mer urent vann enn dette, sier Strand til avisen.

POMMES FRITES:</B> Eller opphøgde poteter som selskapet selv kaller produktet, er et av produktene til Hoff.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media