Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vasket bilen - utløste bombealarm på flyplassen i Bodø

Lufthavnsjefen: - Rutinene fungerte.

 BOMBEUTSLAG I BODØ:  Sikkerhetskontrollen på Bodø Lufthavn ga utslag for et kjemisk stoff som ga mistanke om bombemateriale. Her fra et sjekkpunkt ved Brussel Airport Zaventem. Illustrasjonsfoto: AFP/NTB Scanpix.
BOMBEUTSLAG I BODØ: Sikkerhetskontrollen på Bodø Lufthavn ga utslag for et kjemisk stoff som ga mistanke om bombemateriale. Her fra et sjekkpunkt ved Brussel Airport Zaventem. Illustrasjonsfoto: AFP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En rekke av passasjerene hadde kommet gjennom sikkerhetskontrollen for å ta et formiddagsfly i dag fra Bodø til Oslo.

Da opplyste SAS at flyet var innstilt på ubestemt tid på grunn av bombetrussel.

- Det har vært en bombetrussel her på flyplassen, var beskjeden til passasjerene.

Lufthavnsjef Inger-Hilde Tobiassen på Bodø Lufthavn kjente ikke til noen bombetrussel på flyplass da Dagbladet tok kontakt.

Hun undersøkte saken og melder tilbake:

- Det var utslag i sikkerhetskontrollen for kjemisk stoff på en passasjer, som kunne gi mistanke om bruk til bombe. Derfor ble politiet rutinemessig varslet. Nærmere undersøkelser og politiets prat med passasjeren viste at det ikke var en reell bombetrussel.

- Mannen hadde vasket bilen dagen før, og den sannsynlige forklaringen er at det var et kjemikalie fra bilvasken som gjorde utsalg, sier lufthavnsjef Inger-Hilde Tobiassen til Dagbladet.

Hun er glad for at rutinene ved unormale utsalg i sikkerhetskontrollen fungerte etter planen - og at oppklaringen kom så raskt at det ikke ser ut til å ha blitt noen forsinkelser i trafikken til og fra Bodø Lufthavn.

- Et fly til Bergen kan ha blitt noe forsinket, men det hadde andre årsaker, sier lufthavnsjefen til Dagbladet.

 BOMBEALARM:  En passasjer ble vinket tilside tirsdag formiddag etter registrering av mistenkelig kjemisk stoff. Illustrasjonsfoto: Ole Magnus Rapp, Aftenposten/NTB Scanpix.Bodø.
BOMBEALARM: En passasjer ble vinket tilside tirsdag formiddag etter registrering av mistenkelig kjemisk stoff. Illustrasjonsfoto: Ole Magnus Rapp, Aftenposten/NTB Scanpix.Bodø. Vis mer