Vasket opp uten løyve for selveste Elizabeth

Uten visum og oppholdstillatelse, men full av tiltakslyst meldte den 32 år gamle algeriske innvandreren seg på arbeidskontoret i London. Og jobb fikk han: På slottskjøkkenet ved Buckingham Palace.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen hadde greid å skaffe seg både skattekort og bevis for at han sto i trygdekassen, og på slottet mente man at den sympatiske unge algerieren gjorde en grei jobb på kjøkkenet. Men da han etter tre og en halv uke ikke kunne legge fram gyldig oppholdstillatelse, fant man likevel ut at han måtte sies opp.

- Mannen var aldri i nærheten av kongefamiliens medlemmer eller maten deres, sier en talsmann for Buckingham Palace. - Han hadde bare tilgang til visse bestemte områder på kjøkkenet, og kunne aldri blitt noen sikkerhetsrisiko, forsikrer talsmannen.

Algerieren har ikke gjort noe galt, annet enn å skaffe seg opphold og arbeid i Storbritannia uten å ha de nødvendige papirer, og risikerer neppe noe alvorlig oppgjør med myndighetene. De ansvarlige for sikkerheten ved Buckingham Palace har derimot grunn til å vente seg grov kjeft.

Det er nemlig langt fra første gang at det avsløres store mangler i sikkerhetsrutinene ved Buckingham Palace. For noen år siden greide en inntrenger å komme seg inn på selve soveværelset til dronning Elizabeth - som roet mannen ned med en kopp te, til politiet kom og hentet ham. (NTB)