Vasser i inkassokrav

Selskapet som driver Tande-Ps utesteder nærmest vasser i inkassokrav og ubetalte regninger. Kredittrapporter og årsberetninger avslører et selskap i dyp økonomisk krise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tande-Ps voldsomme satsing i utelivsbransjen skjer i hovedsak gjennom Tande-P Drift AS. Selskapet eies av Alf Tande-Petersen (34 prosent), Ivar Johansen (33 prosent) og Vidar Aas-Hansen (33 prosent).

Saker i kø

Det siste året har satsingen nærmest eksplodert. Ved årsskiftet besto selskapet av hele seks avdelinger: Café Alf i Vormsund, Pub i Vormsund, Café Tændys i Lillestrøm, Tændis i Verdal og Tændis Dovrehallen i Oslo. I tillegg åpnet selskapet i vår en ny avdeling i Trondheim.

Men det er tydeligvis ikke enkelt å holde styr på regningene. Bare det siste drøye halvåret er Tande-P Drift AS registrert med hele tjueto anmerkninger hos kredittvurderingsselskapet D&B Norge.

16 av anmerkningene er inkassosaker. I seks av sakene har selskapet gjort helt opp for seg, i to saker er regningen delvis betalt.

Inkassosakenes størrelse varierer fra et par tusenlapper til nærmere 200000 kroner. Blant kreditorene er Telenor, Tono, Statoil, Ringnes, Coca-Cola og Diplom-is.

«Kreditt frarådes»

D&B Norge feller en knusende dom over ståa i Tande-P Drift AS. Økonomien omtales som «dårlig», det samme gjør betalingserfaringen. Selskapets råd til dem som ønsker å drive business med Tande-P Drift AS: «Kreditt frarådes.»

Driftselskapets egne årsberetninger styrker bildet av et selskap med svært anstrengt økonomi. I beretningen heter det blant annet: «Satsningene rundt har vært vanskeligere enn styret hadde forutsett, og driften har ikke gitt det forventede resultat.»

2,2 mill i underskudd

Så gikk da også selskapet med drøye 2,2 millioner kroner i underskudd i fjor. Hele kapitalen er borte, erkjenner selskapet i sin årsberetning: «Selskapets ledelse er klar over at hele aksjekapitalen er tapt, og sørger for at selskapet dekker sine forpliktelser ved å låne inn penger til selskapet.»

Beretningen er underskrevet av samtlige tre eiere 20. juni i år.

Bedre på hjemmebane

Men om driftsselskapet går dårlig, synes Tande-Ps private økonomi å være langt mer solid. Ifølge likningstallene var Tande-Ps skattbare formue på nesten 2,4 millioner kroner i fjor, mens nettoinntekten var på 727000 kroner.

Inntektene stammer i hovedsak fra hans heleide selskap Tande-P AS. Selskapet betalte blant annet ut 300000 kroner av fjorårets overskudd i utbytte til eneeieren.