Våt jul i snøbyen!

TROMSØ (Dagbladet): - Send oss snø! bønnfaller tromsøværinger som for få måneder siden forbannet værgudene for å ha lagt et 2,5 meter knugende hvitt teppe over ishavsbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå blir værvarslerne nedringt av byfolk som sparker vinterskoene ungfolekåt i asfalten med snøskuflene klare - de venter på snøen!

- Utrolig, sukker Arthur Arntzen, som velsigner hver morgen han våkner opp til brunt gras og våt asfalt.
- Vårherre har nok fått datavirus. Men bare vent, han vet hva som står på kontoen vår. Har han noen gang sviktet oss? spør forfatteren og humoristen.

- Gale nord- lendinger

Snøhateren Arthur rister på hodet der vi rusler over Stortorget og møter sambygdinger som savner snøen som daler fredelig ned over troende og ufrelste.

- Tror du nordlendingen er gal og vanskelig å bli klok på? Hvor lenge er det siden alle klaget på snøen? På fjellet ligger jo snøen, ta ribba med og fyr opp bål og hygg dere - jeg synes det er kjempeflott med svart jul, forteller Arthur Arntzen.

Juletreselger Svein Ivar Engen fra Målselv flirer av Arthur, men synes ikke snøen er en hvit djevel.

- Dette er unormalt, vi vil ha hvit jul, understreker Engen.

- Mørketida blir jo ekstra tung når snøen ikke lyser opp, mener han.
- Og jeg frykter at denne elendigheten er skapt av mennesker, da står vi bare ved begynnelsen av problemene, sier målselvingen som lengter etter kuldegradene og nekter å ta av seg strikkelua og varmedressen fordi kalenderen sier desember og da skal det være kaldt - basta!

- Måtte hente snø

Hele desember har vært mild i Tromsø, en dag ble det målt 12 grader. Snøen som skapte århundrets fotballkamp (Tromsø- Chelsea) i oktober er blitt til is i hellingene. Nede i byen er det ikke snøflekken å se. I går sildret regnet over ishavsbyen, og det ble så ille at kommunens folk måtte kjøre ut og hente snø!

- Ja, det er jo arktisk år i 1998, og ordfører Alvhild Yttergård skal avduke en snøskulptur på nyttårsaften, forklarer Arvid Andresen, Ivar Vinje og Thormod Giswold, som baler med en enslig snødunge foran Kulturhuset.

Godtfolk kan knapt huske sist julaften var svart i Tromsø. Vervarslinga har statistikken, og kan opplyse at gatene lå mørke og regnvåte også i 1984.
Snørekorden i april er visst glemt. Vinteren er fortsatt ung, og alle vet at snøen kommer.

- Du arme nordlending, klukker Arthur Arntzen, og rusler glad hjemover på småsko.