Ukens vær:

Våt og kjølig uke: Alle taper

Vi går en regntung uke i møte. Det gjør det umulig å kåre en værtaper for meteorologen.

REGNTUNGT: Meteorologene melder store mengder nedbør den kommende uka. Et tips kan være å ha paraplyen lett tilgjengelig. Foto: Geir Olsen / NTB
REGNTUNGT: Meteorologene melder store mengder nedbør den kommende uka. Et tips kan være å ha paraplyen lett tilgjengelig. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

Vi har vært bortskjemte med mye bra vær og høye temperaturer i sommer. Kommende uke vil derimot bli preget av det mange kanskje forbinder med typisk, norsk sommer.

Helga og neste uke blir våt og kjøligere. Det er nok en skuffelse for mange, men godt nytt for naturen vår. Flere steder har lokale brann- og redningsetater varslet skogbrannfare den siste tiden. Det er nå over.

- Ned mot 10 grader

Nord-Norge kan vente seg en våt helg med mye nedbør. Allerede fredag starter det med spredt regn i hele nord. Det forteller vakthavende meteorolog Iselin Skjervagen til Dagbladet.

- Det vil være litt av og på med nedbør i hele nord. Det er vanskelig å si akkurat hvilke steder som får mest og minst. Det er ingen vinner i nord denne helga, sier hun.

Det meldes om jevnt over dårlig vær i hele nord i helga. Også starten av neste uke preges av mye nedbør.

- Finnmark slipper kanskje billigst unna når det kommer til været neste uke. Resten av nord får så å si regn hele tiden, opplyser Skjervagen.

Fra torsdag neste uke ser det heldigvis ut til å lette litt for dem som befinner seg i nord. Meteorologen forteller at nedbøren ikke vil treffe nord i like stor grad, men presiserer at ting kan endre seg.

Sammen med regnet vil også temperaturen droppe. Skjervagen forteller at temperaturen vil falle ned mot 10 grader flere plasser i nord, og kanskje til og med under, enkelte steder. Det er det en grunn til.

- Det er rett og slett kjøligere luftmasser. Det går et lavtrykk ifra sør, som tar en slags u-sving gjennom Sverige og opp til nord, sier meteorologen.

Regntung uke

I Sør-Norge starter helga greit med opphold de fleste steder fredag. Unntaket kan være noen lokale byger enkelte steder.

- Fredag kan bli en fin dag å bade på, men ta med paraply i tilfelle, sier Skjervagen og legger til:

- Spesielt på østlandet kan det komme litt lokalt vær, gjerne mer ned mot Østfold. Der kan det komme noen skikkelige regnskurer.

STYRTREGN: Det er foreløpig ikke sendt ut farevarsel på styrtregn i dagene som kommer, men det kan fort komme. Her fra en skikkelig regnskur i Oslo tirsdag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB
STYRTREGN: Det er foreløpig ikke sendt ut farevarsel på styrtregn i dagene som kommer, men det kan fort komme. Her fra en skikkelig regnskur i Oslo tirsdag kveld. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

På lørdag vender dessverre regnværet tilbake, og det ser ikke ut til å slippe taket med det første. Nedbøren skal flytte seg gjennom store deler av Sør-Norge i helga. Sørlandet ser ut til å være heldigst med været på lørdag, men også her kommer nedbøren på søndag.

Neste uke starter med byger og regn mandag, men noe lettere nedbør enn i helga. Mange steder kan være heldig med opphold.

- Det er vanskelig å si eksakt hvor det blir regn og ikke. Generelt er den neste tiden preget av regn, men ikke alle vil få regn hele tiden, sier Skjervagen.

Først på onsdag neste uke ser det ut til at opphold og finere vær skal gjelde for hele Sør-Norge, men nyt det. På torsdag er regnet tilbake.

Alle taper litt

Sommervarmen ser ut til å ha tatt seg en pause også sør i landet.

- I gjennomsnitt vil gradestokken ligge mellom 15 og 18 grader over hele fjøla. På Sørlandet blir det kanskje litt varmere, mens i Trøndelag er det meldt 12-13 grader.

På spørsmålet om hvem som stikker seg ut som ukas værvinner, nøler meteorologen veldig.

- Det er så vanskelig fordi været er så varierende og tar litt over alt. Det er umulig å kåre en vinner, sier hun.

INDIA: En hovedvei gjennom et populært distrikt i India raser plutselig sammen som en følge av tungt regnvær de foregående dagene. VIDEO: Ivan Larsson / Dagbladet TV Vis mer

Hvis du måtte valgt en vinner for helga, hvem blir det?

- Da må jeg nesten si Sørlandet. Litt vest på Sørlandet. Det kommer nedbør her også, men kanskje litt mindre enn andre plasser, sier Skjervagen.

Som ukas værtaper konkluderer meteorologen med at alle taper litt.

- Generelt står vi overfor ei uke med mye dårlig vær i hele landet, avslutter hun.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer