Våt sjøelefant brukte fotgjengerfeltet i Brasil

Hadde forvillet seg inn i shopping-gate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En massiv sjøelefant, som er anslått å veie mer enn 500 kilo, forvillet seg opp på et fotgjengerfelt i den brasilianske turistbyen Balneario Camboriu.

Den mildt sagt oppsiktsvekkende spaserturen fant sted lørdag i forrige uke, melder SkyNews.

Travel shoppinggate Sjøelefanten, som også går under navnet elefantsel, satte en stopper for all trafikk på strekningen i mer enn en time da den ålet seg gjennom byen. Selen, som måler mer enn tre meter, hadde svømt i land på stranda og satt kurs for en travel shoppinggate i den brasilianske byen i staten Santa Catarina, sør i landet.

Sjøelefanter inndeles i to store arter, den nordlige sjøelefanter og den mye større sørlige sjøelefanten. Sistnevnte holder til rundt hele Antarktis.

Politibetjener og mannskap fra brannvesenet sprutet vann på den store dyret, slik at det skulle holde seg vått gjennom bybesøket. Imens tok turister og andre forbipasserende bilder av elefantselen, som valgte å bruke fotgjengerfeltet for å krysse veien.

Der tok den seg god tid til å krysse veien.

FASCINERENDE DYR:  Denne elefantselen, som har fått festet en sesor på hodet, sover i Antarktis - det kaldaste, mest forblåste og tørreste kontinentet på jorda. Foto: REUTERS / Mark Hindell/Antarctic Climate and Ecosystems CRC / NTB Scanpix
FASCINERENDE DYR: Denne elefantselen, som har fått festet en sesor på hodet, sover i Antarktis - det kaldaste, mest forblåste og tørreste kontinentet på jorda. Foto: REUTERS / Mark Hindell/Antarctic Climate and Ecosystems CRC / NTB Scanpix Vis mer

Ikke før en og en halv time seinere var elefantselen tilbake i vannet.

Stor snabel Sjøelefanten har fått navnet på grunn av sin store størrelse og mannens store snabel - som består av to oppblåstbare nesesekker. Snabelen brukes til å lage et høyt og brakende rop, spesielt under paringstiden.

Oksene kan veie oppmot 2700 kilo, mens kuene er bertraktelig mindre, med en gjennomsnittsvekt på 640 kilo. Kuene kan veie oppmot 900 kilo.

I 1910 var det anslått at det bare var igjen 100 av de nordlige sjøelefantene. I 2008 hadde tallet stedet til 150 000.
 

KRABAT:  Denne elefantselen, av typen Mirounga leonina, holder til i Australia, og er ytdrydningstruet. Foto: AFP Photo / Australian antarctic division / Stephen Brown / NTB Scanpix
KRABAT: Denne elefantselen, av typen Mirounga leonina, holder til i Australia, og er ytdrydningstruet. Foto: AFP Photo / Australian antarctic division / Stephen Brown / NTB Scanpix Vis mer