Slik blir været:

- Våt start på høstferien

Finn fram paraply, regnfrakk, støvler og sydvest. Nå kommer regnet!

SKILLE: - En skarp skykant skiller Sør-Norge i to tirsdag. På satellittbildet ser man skillet mellom skyer og regn i nordøst og sol i sørvest, skriver Meteorologisk instututt. Foto: @meteorologene/Twitter
SKILLE: - En skarp skykant skiller Sør-Norge i to tirsdag. På satellittbildet ser man skillet mellom skyer og regn i nordøst og sol i sørvest, skriver Meteorologisk instututt. Foto: @meteorologene/Twitter Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter flere uvanlig tørre måneder har regnværet nå inntatt landet for fullt.

Bare i løpet av det siste døgnet har det kommet mer enn 60 millimeter regn i fylkene Agder og Vestfold og Telemark.

Mest nedbør fikk Lifjell i Telemark med hele 125,9 millimeter. Det er ny rekord for målestasjonen.

Skal vi tro værvarselet, er det Sør-Norge som vil få mest nedbør de neste dagene, og da spesielt østafjells. Her får en kanskje hele nedbørsnormalen for september i løpet av uka.

- Ruskete dag

- Det har kommet mye nedbør det siste døgnet. Det er litt roligere i dag (tirsdag), men det vil komme litt mer i morgen og torsdag, sier statsmeteorolog Rannveig Eikell til Dagbladet

Værvarselet viser mye nedbør også til helga.

- Til helga kommer et ganske kraftig lavtrykk som gir en god del regn og vind, og på søndag kommer det mest regn i Sør-Norge. Om det vil falle i øst eller vest er usikkert, men det blir en ruskete dag i sør, sier Eikell.

Selv om det er Sør-Norge som får mest regn, kan det også trekke litt lenger nord, ifølge statsmeteorologen. Til og med lørdag kan det komme noen regnbyger sør i Nordland.

- Jo lenger nord du kommer, jo mindre regner det, sier Eikell.

- Våt start på høstferien

For Agder, Oslo, Viken og Troms og Finnmark starten høstferien mandag 4. oktober.

- Det blir en ganske våt start på høstferien for noen, med nedbør i helga og på mandag, sier statsmeteorologen.

Videre neste uke ser det imidlertid ut som det kan bli litt bedre vær, ifølge statsmeteorologen.

- Utover neste uke blir det litt mer normalt høstvær. Med lavtrykk fra sørvest vil det komme mer regn på vestkysten, men det er fortsatt litt usikkert hvordan neste uke blir, sier Eikell.

Det kraftige regnværet fører heldigvis til at skogbrannfaren på Østlandet nå er over.

I august falt det 35 prosent mindre nedbør enn normalt på landsbasis, og flere steder sør for Stadt hadde 90 prosent mindre nedbør enn normalt, ifølge målinger gjort at Meteorologisk institutt.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer