Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Våtest

SKIEN (Dagbladet): Våtere juni har du aldri opplevd sørøst i Norge. Langs «solkysten» i nedre Telemark, i Bamble og i Agder-fylkene er det satt uslåelige nedbørsrekorder for hele århundret. Langs kyststripa her er det kommet tre og en halv gang mer nedbør enn normalt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er værstatistiker og naturgeograf Stein Kristiansen ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo som gir disse rekordopplysningene ved slutten av tidenes våteste juni på Sørøstlandet.

Mest ekstremt har det vært ved målestasjonene på Øksøy fyr i Vest-Agder og på Jomfruland, Telemarks utpost mot Skagerrak. Rekord for dette århundret er behørig notert.

- Vi har aldri målt så mye regn så lenge det har vært foretatt målinger, sier Kristiansen.
Også østafjells og i Oslo-området har det vært unormalt mye regn til denne årstida å være. En av de mest regnfulle juni-måneder i hovedstaden på 40 år er nå et faktum.

Nedbørsrekord er også satt ved Byglandsfjord i Setesdal, der 200-millimetersgrensen er passert for første gang siden 1931.

Det er liten trøst å hente. Regnet skal fortsette på Øst- og Sørlandet. Mot helga ventes rikelig nedbør og tunge regnbyger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!