Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vatikanet anerkjenner eksorsisme

- Eksorsisme er en form for veldedighet, sier lederen av eksorsistenes forening.

LIBERAL: Pave Francis blir av mange sett på som en liberal pave. I dag anerkjente Vatikanet formelt en internasjonal sammenslutning av eksorsister. Foto: Reuters/Riccardo De Luca/NTB scanpix
LIBERAL: Pave Francis blir av mange sett på som en liberal pave. I dag anerkjente Vatikanet formelt en internasjonal sammenslutning av eksorsister. Foto: Reuters/Riccardo De Luca/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vatikanet har i dag formelt anerkjent «Den internasjonale sammenslutningen av eksorsister», eller «the International Association of Exorcists». En retorisk fjær i hatten for eksorsister verden over. Det melder nyhetsbyrået AP.

Organisasjonen består av en gruppe på 250 prester i 30 land som «frigjør de troende fra demoner».

Avisa L'Osservatore Romano i Vatikanet skrev tirsdag at Vatikanets kongregasjon for prester hadde godkjent organisasjonens vedtekter og anerkjent gruppen under kirkerett.

Pave Francis har snakket mer om djevelen enn sine forgjengere, og ble i fjor observert da han plasserte hendene sine på hodet til en mann som angivelig var besatt av fire demoner. Eksorsister kalte dette en bønn om frigjøring fra Satan.

Vatikanet benektet senere for at denne episoden var en eksorsisme.

Lederen av foreningen, pastor Francesco Bamonte, sa at Vatikanets godkjenning var grunn nok til glede.

- Eksorsisme er en form for veldedighet som gir fordeler til de som lider, sa han til L'Ossevatore Romano.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!