Vatikanet rystet av skandale etter at hemmelige dokumenter er lekket

To siktet.

<strong> ARRESTERT:</strong>  To av pavens nære medarbeidere er arrestert i Vatikanet. Foto: Scanpix
ARRESTERT: To av pavens nære medarbeidere er arrestert i Vatikanet. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den spanske presten monsignor Lucio Angel Vallejo Balda, og lekkvinnen Francesca Chaouqui, ble arrestert i Vatikanet mandag.

De er nå siktet for å ha stjålet og lekket konfidensielle dokumenter. Chaouqui ble løslatt fra varetekt mandag kveld etter at hun sa seg villig til å samarbeide med politiet. Balda sitter fortsatt i varetekt.

Lekket opplysninger De er mistenkt for å ha lekket opplysninger til forfatterne Gianluigi Nuzzi og Emiliano Fittipaldi, skriver Aftenposten.

Pågripelsene skjer få dager før to italienske forfattere etter planen skal utgi bøker som ifølge forlagene kommer til å avsløre nye bevis om skandaler i Vatikanets fortid.

Gianluigi Nuzzi gir ut bok denne uka, og skal i den avsløre urovekkende detaljer om Vatikanet og pave Frans. Nuzzi sitterer blant annet  konfidensielle dokumenter og samtaler som han påstår at beviser Vatikanets sløseri av millioner av euro.

Forvirring I en pressemelding skriver Vatikanet at slike publikasjoner på ingen måte hjelper etableringen av klarhet og sannhet, men heller avler forvirring og tendensiøse konklusjoner.

Det er ikke første gang Vatikanet rammes av slike lekkasjer.

Pave Benedikt sin bulter ble dømt til 18 måneders fengsel for å ha stjålet hemmelige notater fra paven. Han ble benådet av pave Benedikt, men likevel forvist fra Vatikanet for godt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer