MÅ SAMARBEIDEVatikanets talsperson Federico Lombardi sier den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / SCANPIX
MÅ SAMARBEIDEVatikanets talsperson Federico Lombardi sier den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / SCANPIXVis mer

Vatikanet vil samarbeide med domstolene

Den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Det er eneste måte å gjenvinne tillit på, sier Vatikanets talsmann Federico Lombardi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Det er eneste måte å gjenvinne tillit på, sier Vatikanets talsmann Federico Lombardi.

- I tillegg til den omsorgen vi må vise for ofrene, må vi samarbeide med de sivile domstolene og straffemyndighetene, i tråd med rettslige og andre forhold i hvert enkelt land, sa Lombardi til Vatikanets radiokanal fredag.


- Det er eneste framgangsmåte for å gjenopprette et klima av rettferdighet og full tillit til kirkeinstitusjonen, sa han.

Den katolske kirke har fått hard kritikk for å holde skjult at barn er blitt misbrukt av prester i en rekke land.


NTB