Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vatikanet vil samarbeide med domstolene

Den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Det er eneste måte å gjenvinne tillit på, sier Vatikanets talsmann Federico Lombardi.

MÅ SAMARBEIDEVatikanets talsperson Federico Lombardi sier den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / SCANPIX
MÅ SAMARBEIDEVatikanets talsperson Federico Lombardi sier den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Foto: REUTERS / Alessandro Bianchi / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den katolske kirke må samarbeide med politiet og påtalemyndigheten om misbrukssaker. Det er eneste måte å gjenvinne tillit på, sier Vatikanets talsmann Federico Lombardi.

- I tillegg til den omsorgen vi må vise for ofrene, må vi samarbeide med de sivile domstolene og straffemyndighetene, i tråd med rettslige og andre forhold i hvert enkelt land, sa Lombardi til Vatikanets radiokanal fredag.


- Det er eneste framgangsmåte for å gjenopprette et klima av rettferdighet og full tillit til kirkeinstitusjonen, sa han.

Den katolske kirke har fått hard kritikk for å holde skjult at barn er blitt misbrukt av prester i en rekke land.


NTB


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!