Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vatne blir i Norge over jul

Pulsen var høy hos mamma Ingebjørg da hun ventet på sin sønn Stein Vatne, det tidligere gisselet i Colombia, da han kom til Norge i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Å, der har vi dem, strålte hun, og forsvant i et hav av pressefolk. Stein Vatne klemte sin mor lenge.

- Det er bra, litt kaldt, sa Vatne om det å ha beina på norsk jord igjen. Han kom sammen med sin kone Janet og datteren Carmen.

Sammen med mor Ingebjørg og far Norvald Vatne hilste utenriksminister Knut Vollebæk Stein Vatne og hans familie velkommen til Norge.

Til Columbia

Det er to-tre år siden sist han var i Norge, og reisen hjem denne gang har vært lang. Vatnes tanker gikk både til Norge og Colombia i løpet av det ni måneder lange fangenskapet.

Nå regner han med å bli i Norge til over jul - familien vil i alle fall det, sier han. Han skal tilbake til Colombia og fortsette i jobben for det svenske selskapet Skanska.

Ikke særlig moro

Etter noen dager som fri mann, sier han at han aldri var i tvil om at han ville slippe fra fangenskapet i live.

- Men at ukjente folk peker på en med våpen, er ikke særlig moro, sier han. At det ville ta tid før han ble satt fri, skjønte han med en gang, og bestemte seg for ikke å tro at han ble løslatt før det var en realitet.

Ingen sympati

Sympati med gisseltakerne fikk han aldri, men Vatne sier han skjønner at de har mye å klage på. Han godtar bare ikke metodene deres.

Noen begrunnelse for at han ble frigitt, fikk han ikke av gisseltakerne. Heller ikke UDs rådgiver Tom Tyrihjell, som har vært i Colombia og jobbet med Vatnes sak, kan si hva det var som gjorde at han ble satt fri. Løsepenger skal ikke være betalt, og den politikken støtter Vatne fullt ut.

Hele Norges coronakart