Vått og varmt på julaften

Nissen må sette hjul på sleden sin når han skal levere gaver til dem som bor i Sør-Norges kyststrøk. Og han trenger ikke være redd for å finne frossen grøt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snøelskere bør nyte førjulstida så best de kan. De fleste trenger nemlig verken å måke eller å fryse fingrene av seg i jula.

Ungene i Maridalsveien barnehage i Oslo er heldigere enn de fleste. I går lavet snøen ned i hovedstaden, og barna kunne sette seg på akebrettet.

Snø er sjelden vare

- Sånn som dette er det kanskje bare sju dager i året, sier pedagogisk leder Geir Harald Johansen, før han sklir baklengs ned bakken for å ta seg av en gutt som mener han er i nød. Ikke rart en liten kropp er litt sliten etter å ha trukket akebrettet opp bakken minst hundre ganger.

- Nå må dere gå inn å spise, sier Geir Harald.

- Nei. Jeg vil ake, lyder det fra bunnen av bakken.

- Ja vel, en siste gang da.

Plussgrader og regn

Ulrik (5) konstaterer at han i tillegg til å ake, er veldig glad i å kaste snøball. Men det er ikke sikkert det blir så mye snøballkasting i jula, særlig ikke for dem som bor på Sør- og Vestlandet.

På Østlandet vil temperaturen variere noe fra sted til sted. Noen få kuldegrader må man regne med. Dt blir for det meste opphold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer