PARAPLY OG PLASK:  Bare de to nordligste fylkene får nedbørsfri vinterferieslutt. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven, NTB Scanpix.
PARAPLY OG PLASK: Bare de to nordligste fylkene får nedbørsfri vinterferieslutt. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven, NTB Scanpix.Vis mer

Vått, vått og mildt

Bare Finnmark og Troms får oppholdsvær til helg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Våre nordligste fylker får det beste været den siste vinterferiehelgen.

Ellers blir det mye nedbør over store deler av landet både lørdag og søndag.

Her kan du sjekke været der du oppholder deg framover.

Det blir ingen solfylt avslutning på vinterferien for de fylkene som har skoleferie denne uka. Stort sett blir det vått og mildt over hele landet, men Troms og Finnmark er fylkene som mest oppholdsvær. Det stusslige helgeværet fortsetter sannsynligvis også utover i neste uke.

Vått i sør
- Det blir verst sør for Stad og Dovre, sier statsmeteorolog Mariann Foss til NTB.

To lavtrykk blir liggende utenfor kysten, ett i Nordsjøen og ett nord i Norskehavet.

- Disse kommer til å dominere været på søndag. Det blir regn i store deler av landet, og snø i høyden. Møre og Romsdal, Trøndelag og Nord-Norge får ikke så veldig mye nedbør søndag. Det kan blåse kuling utsatte steder i landet, sier Foss.

Troms og Finnmark blir trolig de eneste stedene med oppholdsvær. Både kysten og fjellet i store deler av landet er utsatt for kuling.

Mildt
En trøst kan være at det heller ikke blir en spesielt kald helg noe sted i landet. De fleste steder i lavlandet kan få plussgrader.

- Det blir nok trolig plussgrader i hele landet på lørdag og søndag. Men noe kaldere og snø i høyden, forteller statsmeteorologen.

I fjellområdene i Sør-Norge kan det bli 4-5 minusgrader i helgen. I Finnmark og Troms vil det trolig variere mellom en halv minusgrad og en halv plussgrad.

Fra mandag og utover vil regnværet fortsette i Sør-Norge, med snø i høyden.

Mandag og tirsdag blir det lite eller ingen nedbør i Finnmark. Fra torsdag-fredag neste uke er det ventet at et høytrykk vil gi en værendring med roligere vindforhold og mest oppholdsvær, i alle fall for Sør-Norges del.

Det er uvisst hvor langt nord i Norge høytrykket vil bevege seg.

(NTB-Heidi Røsok Dahl).