Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vått, vått, vått!

Brynjulv Ringheim (70) tåler godt litt sludd i skibakken mens vi venter på vinteren. Mildvær, mye vind og nedbør, men fortsatt er det håp for skituren i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VOSS (Dagbladet): Mildt og vått er meteorologenes varsel for helga og de første dagene i neste uke.

I skitrekket på Voss nøler ikke tidligere skilærer Brynjulv Ringheim med å ta turen ut, selv om det både sludder og snør innimellom tåkeheimen.

-  Såpass tåler jeg fint, sier Brynjulv, som er stamgjest i trekket i hjembygda. Her kjører han slalåm, og møter gamle kjente til en kopp kaffe i varmestua.

Lavtrykk fra AtlanterenDet fine vinterværet lar vente på seg i store deler av landet, viser Dagbladets tidagersvarsel, utarbeidet av Cirrus Weather Center.

Stadige lavtrykk fra Atlanterhavet gir fortsatt en urolig og skiftende værtype i store deler av landet.

Mye nedbør

-  Vi vil få mye nedbør, særlig i vest, sier meteorolog Bengt Michelsen i Cirrus.

-  Vestlandet er mest utsatt, her vil vi ha perioder med kuling, og kan hende også storm ved Stad.

VÅT SKITUR: I går sluddet og snødde det på Voss, men Brynjulv Ringheim tok likevel turen til trekket i hjembygda. Til helga åpner anlegget for fullt. Foto: Per Arne Solend
VÅT SKITUR: I går sluddet og snødde det på Voss, men Brynjulv Ringheim tok likevel turen til trekket i hjembygda. Til helga åpner anlegget for fullt. Foto: Per Arne Solend Vis mer

Har du tenkt deg på tur i helga, bør du ta med regntøy! -  Det beste været får vi i Nord-Troms og Finnmark, her blir det vind fra sørøst og lite eller ingen nedbør, kanskje til og med noen hull i skydekket, sier meteorolog Martin Grønnevet i Storm Weather Center.

Åpne skisentre

-  I høyere strøk, og på skisentrene, er det likevel håp om bra skiføre, særlig på østsida av fjellet. Det blir ikke sol fra blå himmel, men likevel mulighet for fine opplevelser, sier Grønnevet.

-  Sørlige deler av fjellet vil få perioder med sterk vind, så dette er ikke helga til å gå Norge på langs. Velger du et skianlegg på østsida av fjellet kan du håpe på solgløtt, mens det er litt mer snø på Vestlandet. Så det blir en avveining, sier Grønnevet.

Stengte fjelloverganger

Store nedbørsmengder og sterk vind skapte i går problemer på mange veistrekninger og fjelloverganger.

-  Sjekk forholdene der du har tenkt deg i helga, råder Sofia Vindjusveen ved Meteorologisk institutt.

Snøskredfare

-  Har du tenkt deg over fjellet, kan det bli lokalt vanskelige kjøreforhold, sier Vindjusveen.

Hun påpeker at det kan være stor snøskredfare noen steder.Ring veimeldingssentralen på telefon 175, eller sjekk www.vegvesen.no. Lurer du på hvordan det er på ditt skisted, kan du bruke www.skiinfo.no.

Et større væromslag kan vi dessverre ikke håpe på.-  Dessverre. Den lange trenden ser fortsatt mild og våt ut. De som ikke har kjøpt gummistøvler ennå, kan bare løpe i butikken, sier meteorolog Grønnevet.

Sjekk været der du bor!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media