Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vcalan ble lurt av kenyanerne

Kurderlederen Abdullah Öcalan gjorde den feil at han stolte for mye på kenyanske myndigheter, sa Hellas' utenriksminister Teodor Pangalos i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene i Kenya hadde lovt å transportere Öcalan til Nederland, ifølge Pangalos. I stedet ble han fløyet til Tyrkia, etter å ha tilbrakt 12 dager i Nairobi under gresk beskyttelse.

- Vi la press på Kenya på grunn av risikoen som var forbundet med deres planer, sa Pangalos, og la til at den greske ambassadøren i Nairobi er kalt hjem for konsultasjoner.

Ifølge Pangalos hadde Hellas tillatt Vcalans fly å mellomlande og fylle drivstoff i Hellas, før det fløy videre til Nairobi, der Öcalan var blitt innvilget opphold i 12 dager.

Mens han forhandlet med tre afrikanske land om få søke tilflukt der, ble Öcalan enig med kenyanske myndigheter om å dra ut til flyplassen for å bli fløyet til Nederland, ifølge Pangalos.

Tidligere hadde Kenyas utenriksminister Nonaya Godana benektet at hans regjering hadde spilt noen som helst rolle i den dramatiske bortføringen av Vcalan til Tyrkia. Godana ba imidlertid om at den greske ambassadøren måtte reise hjem, fordi han ikke lenger hadde tillit i Kenya. Ambassadøren skal ha unnlatt å informere kenyanske myndigheter om at Öcalan oppholdt seg i den greske ambassaden i Nairobi, ifølge den kenyanske utenriksministeren.

(NTB-Reuters)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media