Ved kai i Oslo: Verdens 38. største yacht, eid av verdens 32. rikeste

«Mayan Queen IV» eies av den meksikanske gruvemilliardæren Alberto Bailleres (81).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Besetningen på en av verdens aller største yachter «Mayan Queen IV», nyter i dag det fine vårværet ved kai på Vippetangen. Med seks dekk og en lengde på 92 meter er yachten av nettstedet superyachts.com rangert som nummer 38 i verden.

Den meksikanske eieren, Alberto Bailleres, gjør det minst like godt på internasjonale rangeringer. På businessmagasinets Forbes månedgamle liste over verdene rikeste, havnet han og familien på en 32. plass med en beregnet formue på 18,2 milliarder dollar.

Forbes skriver at Bailleres er opptatt av tyrefekting og at han har forretningsinteresser innen finans, gruvedrift og en butikkkjede. Han er også i styret for ITAM, en meksikansk «tenketank» om høyere utdannelse.

Selskapet hvor Bailleres er styreformann, Industrias Penoles, er et av verdens største som driver med sølvgruver.

Ikke ombord
- Det kan jeg ikke fortelle deg, sier vakthavende hos yachtens norske agent T. R. Shipping Norway as da Dagbladet stiller spørsmål om Bailleres og yachten.

Etter det Dagbladet erfarer ankom «Mayan Queen IV» søndag fra Bremen, hvor den har vært til reparasjon. Den 3. mai ventes yachten å sette kurs for København.

PENGER I BANKEN: Milliardæren Alberto Bailleres er opptatt av sine forretninger, men også av tyrefekting og utdannelse.
PENGER I BANKEN: Milliardæren Alberto Bailleres er opptatt av sine forretninger, men også av tyrefekting og utdannelse. Vis mer

Ifølge Dagbladets opplysninger befinner ikke eieren seg ombord.

«Azzam» er størst
«Mayan Queen IV» har plass til 16 gjester og en besetning på 24. Den ble designet av Tim Heywood, bygget i 2008 og har et interiør designet av Terence Disdale Design ltd.

Ifølge superyachts.com heter verdens største superyacht «Azzam», og er 180 meter lang.

VED VIPPETANGEN: Luksusyatchen Mayan Queen til kai ved Akershus festning i dag.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
VED VIPPETANGEN: Luksusyatchen Mayan Queen til kai ved Akershus festning i dag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer