Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ved midnatt kom det plutselig på en voldsom teknomusikk fra leiligheten hans

Kaitlyn Fonzi bodde i leiligheten under James Holmes.

NABO TIL JAMES HOLMES: Kaitlyn Fonzi bor i leiligheten under James Holmes som ble tatt for massakren i Aurora, Colorado.  Foto: Ørjan Ellingvåg
NABO TIL JAMES HOLMES: Kaitlyn Fonzi bor i leiligheten under James Holmes som ble tatt for massakren i Aurora, Colorado. Foto: Ørjan Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


AURORA, COLORADO (Dagbladet): - Jeg og kjæresten min satt hjemme i leiligheten i går kveld. Og akkurat ved midnatt kom det plutselig på en voldsom teknomusikk fra leiligheten over. Som om noen hadde startet en fest. I ettertid er det mitt inntrykk at dette var en timer som var stilt inn i leiligheten, sier Fonzi til Dagbladet.

- Skremmende
Hun har sett Holmes ved et par anledninger tidligere.
— Men det var aldri noe spesielt ved ham. Han så ut som en vanlig student. Leilighetene bebos i stor grad av University of Colorado, sier Fonzi som selv er biologistudent.
Nå er hele boligkomplekset stengt av — og Dagbladet traff henne da hun var på vei ut for å kjøpe nye klær.
— Det er fryktelig skremmende at den antatte gjerningsmannen har bodd i leiligheten over oss — og at det skal være eksplosiver i leiligheten, sier Fonzi.
Politiet stengte i går av bortimot fem kvartaler rundt leiligheten av frykt for at Holmes har plassert eksplosiver i boligen. Leilighetsblokken består av enkle ettromsleiligheter. 

- Sofistikerte
Politiets spesialstyrker, SWAT-mannskapene, som blant annet brukte stigebil og et videokamera inn vinduet for å få oversikt, fant eksplosiver og kjemikalier som trolig er rigget for å utløses ved bevegelser i rommene.

- Eksplosivene ser ut til å være svært sofistikerte. Politiet kan måtte være her i flere dager, sier politisjef Dan Oates i Aurora til nyhetsbyrået Reuters.

Noen av de første meldingene etter pågripelsen av James Holmes gikk ut på at han skal ha sagt til politifolk at det lå bomber i leiligheten hans, noe som altså ser ut til å stemme.

Kort tid etter at politiet hadde klarlagt identiteten hans, ble hele bygningen der han bor evakuert i frykt for at massedrapsmannen hadde planlagt eller tidsinnstilt en større eksplosjon. Nå jobber politiets bombeeksperter med å uskadeliggjøre eksplosivene, og har evakuert ytterligere fire bygninger.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters, fikk politiet melding om at en timer var innstilt slik at det på et visst tidspunkt ble avspilt høy musikk. En teori er dermed at den voldsomme lyden ville få naboer til å varsle politiet, som deretter tok seg inn i leiligheten og utløste fellen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media