Ved neste Korsvold

Navn: Åge Korsvold Alder: 52 Yrke: Konsernsjef i Storebrand

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Åge Korsvold kommer fra Grefsen i Oslo. Åge K. fikk sin artium, dog uten at sensorene gikk ned i knestående av beundring.

Åge K. hadde ingen ungdomstid med hippiehår og blomster til frokost og LSD-rock'n'roll til lunsj. Åge K. har ifølge dem som kjenner ham alltid vært pent kledd. Noe som var en selvfølge hos de blådressete guttene i Grefsen Øl- og Spadserklubb.

Etter artium tok Åge K. studieturen til alle forretningsmenns mor, BI. Åge K. kom ut som diplomøkonom som tredjebest i kullet, før han satte businesskursen mot USA. I Statene jobbet han seg til siviløkonom/MBA på Warton Business School i Pennsylvania.

Etterpå kom han hjem til sine første fire år hos Storebrand, ett år i shipping, seks år hos Orkla-kompis Jens P. og ni år i Fondsfinans. Åge K. prøvde også i sin tid å starte en ny bank sammen med blant andre Stein-Erik Hagen. Men Åge K. og Rimi-Hagens bankplaner ble det aldri noe av. I stedet drev han en stund sitt eget pengeselskap, Procorp, før han entret den store manesjen.

Etter at Jan Erik Langangen ble kastet ut av UNI Storebrand, kom Åge K. inn som den nye og dynamiske ryddegutten. Han karakteriseres som en dannet råtass uten erfaring fra lederkurs.

Av dem som kjenner ham best, men som ikke er venn med ham, karakteriseres han som kynisk og beregnende. Han er lite opptatt av stab og personalforhold, men desto mer opptatt av profitt. Han tar få personlige hensyn i sitt arbeid, bortsett fra på hjemmebane der han ryktes å være en grei kar.

Kunst er han opptatt av. Åge K. var i sin tid formann i styret for Museet for samtidskunst, men trakk seg etter interne tumulter.

Som de fleste andre storkonsern har Storebrand lenge vært fusjons-kåte. Kjærligheten til blonde Skandia har vært der i mange år. Endelig skal det lykkes.

Og Børsen jubler når det svenske forsikringsselskapet Skandia og Storebrand skal spleise virksomhetene innen skadeforsikring. Sammen blir dette det ledende selskapet i Norden på sitt felt.

Åge K. er ikke den du leser mest om i de mer kulørte tabloide privatavisene (med og uten moms), men han er gift med Aftenpost-journalist Hanne Gamnes.

Hans årslønn er 1,7 millioner. Han har gyllen fallskjerm og opsjonsavtaler som holder ham gående livet ut. Hans verste fiende er Kjell Inge Røkke. Hans nabo og angivelige venn er ironisk nok Jens P. Heyerdahl, Røkkes fremste protesjé.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer