Vedd på en fredsvinner!

For første gang er det nå mulig å vedde penger over Internett på hvem som vinner Nobels fredspris. Favoritten som gir lavest odds, er pave Johannes Paul II.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vedd på den neste Nobelprisvinneren.

Satser du på paven, vinner du ikke mer enn det dobbelte av det du satser. Men du har sjansen til å vinne 200 ganger innsatsen om du setter penger på president George W. Bush og statsminister Tony Blair - som er nominert til fredspris sammen.

- Første gang

- Så vidt jeg vet er det første gang man kan vedde på fredsprisvinneren på denne måten, sier direktøren for Det norske Nobelinstitutt, Geir Lundestad, til Dagbladet.

Og i denne sammenheng befinner både han og de andre medlemmene av Nobelkomiteen seg i en helt unik situasjon. De vet jo hvem som vinner prisen, og er helt sikre på å vinne om de satser penger.

- Om jeg skal satse? Tanken har jo streifet meg, men bare prinsipielt. Det er jo litt rart at det kan veddes om noe der flere personer vet svaret på forhånd, sier Lundestad.

Rekordmange

Ifølge oddslista er de sterkeste konkurrentene til paven tidligere president i Tsjekkia, Vaclav Havel (odds 8-1) og Brasils president Luiz Inacio «Lula» da Silva (14-1). Og den som vedder på israelske Mordechai Vanunu vil få 16 ganger innsatsen om han vinner.

Men det er rekordmange kandidater å satse på. Hele 165 kandidater er nominert til fredsprisen i år, flere enn noen gang tidligere.

Men prisen selv, pengene fredsprisvinneren får, er om lag den samme som i fjor: 10 millioner svenske kroner...

FAVORITTER: Brasils president Luiz Inacio «Lula» da Silva, pave Johannes Paul ll og tidligere president i Tsjekkia, Vaclav Havel.