Vedtak om RIT 2000 må utsettes

De endelige vedtakene om bygging av sykehusprosjektet RIT 2000 i Trondheim må utsettes på grunn av budsjettsprekken som ble kjent i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sør-Trøndelag fylkesting blir forsinket med sitt planlagte vedtak i vår, og Stortinget kan neppe fatte vedtak før til høsten.

De nye kostnadsberegningene for RIT 2000 ble i dag drøftet på et møte i det kontaktutvalget som staten og Sør-Trøndelag fylkeskommune har opprettet for utbyggingen av det nye regionsykehuset. Styret for RIT 2000 går inn for å øke kostnadsrammen med 118 millioner kroner for første byggetrinn, som omfatter Nevrosenteret.

- Vi har ingen avtale om overskridelser. Vi har bare et beløp og et visst antall kvadratmeter å forholde oss til, sier departementsråd og leder for det interdepartementale utvalget, Anne Kari Lande Hasle i Sosial- og helsedepartementet. Ifølge avtalen skal hvert byggetrinn godkjennes både av Sør-Trøndelag fylkesting og Stortinget. Stortinget skulle etter planen behandle første byggetrinn i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett i mai. Men denne tidsplanen holder ikke.

(NTB)