Vedtar «mobbelov»:
- Barna ikke hørt

Skoleforsker mener politikerne ikke vet nok om hvordan den nye opplæringsloven som skal vedtas i dag, fungerer mot mobbing.

BEKYMRET: Skoleforsker Frode Restad påpeker at ingen mobbede barn ble spurt da «mobbeloven» ble evaluert. Foto: Nina Hansen
BEKYMRET: Skoleforsker Frode Restad påpeker at ingen mobbede barn ble spurt da «mobbeloven» ble evaluert. Foto: Nina Hansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag skal den nye opplæringsloven vedtas i Stortinget. Nå mener skoleforsker Frode Restad ved OsloMet at myndighetene har for lite kunnskap om hvordan loven fungerer for noen av dem som loven er ment å beskytte – barn som blir mobbet.

Han frykter at politikerne vedtar den nye loven på sviktende grunnlag.

- Jeg er alvorlig bekymret for at vi har for lite kunnskap om hvordan dagens ordning faktisk fungerer, sier Restad, som forsker på skolemiljø ved Senter for velferds- og arbeidslivsforskning på OsloMet.

I helga fortalte Dagbladet om Emely Frantzen, som tok sitt eget liv bare 12 år gammel. Foreldrene har anmeldt skolen og kommunen til politiet fordi de mener skolen brøt opplæringsloven, og Emelys rett til et trygt og godt skolemiljø. Skolen og kommunen ønsker ikke å kommentere påstander rundt saken nå, med henvisning til at den er under etterforskning av politiet.

Venstrepolitiker Abid Raja etterlyser handling etter Dagbladets reportasjer om Emely, og mener at det trengs et nytt mobbeutvalg.

Spurte ikke mobbede barn

Restad omtaler saken som «tragisk», og har etter denne saken en klar oppfordring til Stortingspolitikerne som skal vedta loven i dag:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer