Vedtok enstemmig budsjett før jul. Problemet er bare at de ikke vet hva de har vedtatt

Må behandles på nytt. 

<strong>BUDSJETT:</strong> Kommunestyret i Tysfjord er nå uenige om både pengebeløp og vedtak i budsjettet som ble enstemmig vedtatt 19. desember. Foto: Skjermdump / Tysfjord kommune
BUDSJETT: Kommunestyret i Tysfjord er nå uenige om både pengebeløp og vedtak i budsjettet som ble enstemmig vedtatt 19. desember. Foto: Skjermdump / Tysfjord kommune Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tysfjord kommune må behandle budsjettet på nytt, fordi de ikke vet hva de vedtok på kommunestyremøtet 19. desember, skriver Kommunal Rapport.

- Noen mener vi vedtok å frata rådmannen fullmakter. Jeg er blant dem som ikke kan se at det ble tatt opp. I tillegg er det blitt litt tull med noen beløp, sier ordfører Tor Asgeir Johansen (Ap) til Kommunal Rapport.

Håndskrift skaper problemer

I møteprotokollen fra kommunestyremøtet 19.desember i fjor, er det lagt inn en hel del kommentarer med penn i budsjettvedtaket, og flere punkter er strøket ut.

Vedtok enstemmig budsjett før jul. Problemet er bare at de ikke vet hva de har vedtatt

Ifølge Nordlys skal håndskrifta være hovedårsaken til at politikerne nå ikke klarer å bli enige.

Avisa skriver at kommunestyret ønsket å sy sammen et omforent budsjettvedtak, noe de gjorde med penn. Nå vet de ikke hva de egentlig har blitt enige om.

Nå må budsjettet behandles på nytt, og det er satt opp et nytt kommunestyremøte tirsdag neste uke. Det nye møtet vil ta utgangspunkt i de håndskrevne notatene som var utgangspunktet for problemene.

- Jeg mener det er ryddigere enn at vi skal forsøke å tolke oss fram til hva man ble enige om, sier ordføreren til NRK Nordland.

- Ikke enige om hva de var enige om

Han legger til at det første budsjettmøtet i desember faktisk var enstemmig, noe som ikke har skjedd i kommunen på mange år.

Overfor NRK bekrefter gruppeleder for Tverrpolitisk liste, Guttorm Aasebøstøl, at problemene oppstod på grunn av de håndskrevne kommentarene.

- Vi har veldig fornøyde med at vi hadde vedtatt budsjett enstemmig etter møtet, men da vedtaket skulle renskrives var ikke gruppelederne lenger enige om hva de var enige om, sier han.

Kommunal Rapport skriver at vedtaket slik det står nå, innebærer å frata rådmannen alle økonomiske fullmakter og frata rådmannen mulighet til å gjennomføre personalmessige konsekvenser av kommunestyrets vedtak, ta opp kassakreditt, gjøre låneopptak eller ivareta kommunens gjeldsforvaltning .

- Hvis rådmannen fratas alle fullmakter, må kommunestyret selv inn i alle saker. Det vil bli særdeles tungvint, sier ordføreren til Kommunal Rapport, og legger til at dette ikke var en del av det budsjettforliket han stemte for før jul.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer