Homofili i Ungarn

Vedtok omstridt lov

TV-kanalen RTL Klub Hungary sier at filmer som «Bridget Jones' dagbok» og «Harry Potter» nå må sendes seint på kvelden og med 18-årsgrense.

SIER NEI: Ungarske myndigheter ønsker ikke at det skal bli lov til promotere homofile rettigheter i landet. Illustrasjonsfoto: Jose Luis Magana / AP / NTB
SIER NEI: Ungarske myndigheter ønsker ikke at det skal bli lov til promotere homofile rettigheter i landet. Illustrasjonsfoto: Jose Luis Magana / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ungarns folkevalgte har vedtatt et forbud mot «promotering av homofili» overfor mindreårige. Forbudet omfatter blant annet filmer, reklame og skolemateriell.

Boikottet

Forslaget ble vedtatt tirsdag med 157 stemmer for og 1 stemme mot i nasjonalforsamlingen, som kontrolleres av statsminister Viktor Orbans høyrepopulistiske parti Fidesz. Ytre høyre-partiet Jobbik støttet også forslaget.

De fleste opposisjonspartiene boikottet tirsdagens avstemning i protest mot diskriminering av LHBT-personer - lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

Mandag kveld samlet over 5000 mennesker seg i en protest utenfor nasjonalforsamlingen. LHBT- og menneskerettsaktivister har demonstrert for å legge press på de folkevalgte i håp om at lovforslaget skulle bli nedstemt.

Forbyr visning

Forslaget ble lagt fram av Fidesz i forrige uke. Det har som hovedmål å bekjempe pedofili, men inneholder også endringer som forbyr visning av andre legninger enn heteroseksualitet i skolenes seksualundervisning, samt i filmer og reklame rettet mot personer under 18 år.

- For å sikre at barns rettigheter beskyttes, kan ikke pornografi og innhold som viser seksualitet for sin egen skyld eller som viser avvik fra kjønnsidentitet, kjønnskorrigering og homoseksualitet gjøres tilgjengelig for personer under 18 år, heter det i lovteksten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer