Vedtrailer var to millioner sigaretter

To trøndere er siktet for smugling etter at en trailer med ved fra Estland viste seg å inneholde nesten to millioner sigaretter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Traileren ble stoppet i Kappelskjær utenfor Stockholm av svenske tollere for tre uker siden. Mellom vedkubbene i lasten fant tollerne et parti på 1.990.000 sigaretter. Hele lasten var adressert til en bedrift på Innherred i Nord-Trøndelag, melder Trønder-Avisa.

Beslaget ble gjort kort tid etter at fire menn fra Litauen ble siktet og varetektsfengslet for smugling av 5,5 kilo amfetamin og 2.500 liter sprit gjemt i vedkubber. Tollerne fattet mistanke da de oppdaget at det skvalpet inne i vedkubbene, som viste seg å være hult ut og fylt med spritflasker.

Toll- og kontrollsjef Per Kristian Rodal sier til Adresseavisen at Tollvesenet tror det bare var halvparten av det totale spritlasset som ble tatt i dette beslaget.

- Vi antar at det opprinnelig var på rundt 5.000 liter. Men rest en er nok allerede solgt og er dermed borte, sier han.

Tollstedssjef Geir Olsen i Steinkjer sier til Trønder-Avisa at tollvesenet har kontrollert flere baltiske trailere med vedlast de siste ukene etter at de to smuglersakene ble kjent.

NTB