Vedtyv var bever

Alf Norvald Bechsen stusset over at vedlageret på utsida minket. Så installerte han et viltkamera.

Alf Norvald Bechsen fra Arendal stusset over at vedlageret hans bare ble mindre og mindre. Så fanget han dette på film. Video: Alf Norvald Bechsen. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Publisert

- Han har holdt på i over sju uker nå. På det verste holder han på fra åtte om kvelden til seks om morgenen, forteller sørlendingen til Dagbladet.

- Andre dager er han litt latere, sier Bechsen om det flittige lille gnagerdyret.

Det var Agderposten som omtalte vedtyveriene hjemme hos arendalitten først.

Bechsen forteller at beveren holder til nede ved en elv i nærheten av plassen der han bor. Han er likevel imponert over at den nattlige gjesten karrer seg opp en bakke de vel 70 meterne til vedlageret.

- Han har lagd seg sklie ned igjen, også har han lært seg å ta med to kubber, forteller Bechsen som bor ved Bjorbekk i Arendal.

Stedsnavnet er særs passende. «Bjor» er et gammelt dialektord for nettopp «bever» som fortsatt holdes i hevd av deler av gamle Aust-Agder.

Og grunnen til at strevet er verdt det for beveren? Ospeved. Nærmere bestemt barken fra osp.

- Til Agderposten fortalte du at det var «som kokain» for beveren?

- Det stemmer. Både for rådyr og bevere. Ospeved er «hot», sier sørlendingen og ler.

På spørsmål om hvor mye ved beveren har klart å stjele med seg de siste sju ukene anslår Bechsen at beveren har tatt omtrent en kubikk.

Det tilsvarer omtrent en storsekk på rundt 1000 liter, som ligger på en pris fra 1500 kroner og oppover.

- Han får ta den veden. Jeg kan hogge mer, sier Bechsen.

Agderposten har igangsatt en navnekonkurranse for beveren, men overfor Dagbladet kan Bechsen avsløre at han allerede har fått inn et par navneforslag som muligens kan tolkes som små stikk til politikerstanden.

- Støre, Erna og Moxnes er forslag, sier Bechsen og humrer.