VIL BLI LEDER: Trygve Slagsvold Vedum bekrefter at han vil bli ny leder i Senterpartiet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
VIL BLI LEDER: Trygve Slagsvold Vedum bekrefter at han vil bli ny leder i Senterpartiet. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

Vedum bekrefter: Vil bli Sp-leder

Trygve Slagsvold Vedum har formelt sagt seg villig til å bli ny leder i Senterpartiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Østlendingen har Vedum svart valgkomiteen i Sp at han er klar til å overta som partileder. Han skal offentliggjøre beslutningen i løpet av helgen, erfarer avisen.

Avklaringen er ventet. Slagsvold Vedum har vært den eneste reelle lederkandidaten i Sp etter at Marit Arnstad gjorde det helt klart at hun ikke er kandidat. Han har imidlertid ikke villet kommentere sitt eventuelle kandidatur, ut over at han stiller seg til disposisjon for partiet. Begrunnelsen har vært at han ønsket å gi valgkomiteen arbeidsro.

Uavklart NTB fikk fredag kveld ikke kontakt med verken Slagsvold Vedum eller valgkomiteens leder Terje Riis-Johansen.

Riis-Johansen sa i en SMS til NTB torsdag at valgkomiteen legger opp til å levere sin innstilling som planlagt til uka. Han opplyste også at konklusjonen ikke var klar.

Harde diskusjoner Senterpartiet har de siste ukene opplevd harde diskusjoner om Ola Borten Moes eventuelle kandidatur som nestleder.

Krefter i den ene fløyen krever at Borten Moe trekker sitt kandidatur - blant annet begrunnet ut fra at han vurderes som en del av problemet som førte til at partileder Liv Signe Navarsete valgte å varsle sin avgang tidligere i år.

Benkeforslag På motsatt side har Borten Moes støttespillere, blant annet i de tunge trønderfylkene, denne uken gitt beskjed om at de vil stille benkeforslag på det ekstraordinære landsmøtet i april, dersom valgkomiteen skulle bestemme seg for å ikke foreslå Borten Moe som nestleder.

Slagsvold Vedum har ikke kommentert striden, ut over at han vurderer samarbeidet med nestlederkollegaen som godt.

(NTB)