Erna Solberg glefser til mot Sp-lederen

- Vedum driver et kynisk prosjekt

På vei hjem fra India til innspurten i regjeringsforhandlingene, tar statsminister Erna Solberg et knallhardt oppgjør med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Senterpartiet driver et bevisst forsøk på å bygge noen forskjeller i Norge som ikke er der. Norge er et land med små forskjeller og med stor nærhet mellom politikere og folk. Jeg synes ikke noe om politikere som prøver å skape konflikter og forskjeller som ikke er der, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagbladet.

På tampen av et hektisk offisielt besøk til India og rett før hun vender tilbake til den norske politiske virkeligheten med regjeringsforhandlinger på Hadeland, svarer hun på kritikken og analysene som Trygve Slagsvold Vedum har levert i det siste.

- Ingen elite

I flere sammenhenger og over lengre tid har Vedum anklaget regjeringen for ikke å lytte til vanlige folk og føre en politikk som rammer distriktene. I et større intervju med VG viste han blant annet til ulvepolitikken.

- De som lever med utfordringene nært på kroppen, de har lite å si, mens de som kan sykle på jobb i departementene her i Oslo, de har alt å si, sa Vedum.

I romjula omtalte Klassekampen Vedums såkalte ti bud, som avisa beskrev som en bevisst strategi for ikke å framstå som en del av Oslo-eliten. Men statsministeren har lite til overs for Vedums beskrivelser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer