Vedum frykter Norge ikke når Nato-mål etter Ernas utspill

Trygve Slagsvold Vedum kaller Høyres Nato-vedtak for en «typisk formulering politikere gjør når de ikke ønsker å forplikte seg».

SKUFFET OVER HØYRE: Trygve Slagsvold Vedum mener Erna Solberg og Høyre burde ha en tydeligere formulering som garanterer å bruke to prosent av BNP på Forsvaret innen 2024. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFET OVER HØYRE: Trygve Slagsvold Vedum mener Erna Solberg og Høyre burde ha en tydeligere formulering som garanterer å bruke to prosent av BNP på Forsvaret innen 2024. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

GARDERMOEN (Dagbladet): Etter at Erna Solberg ikke kunne garantere at Norge når Natos toprosentmål innen 2024, ble det varslet forsvarsopprør under Høyres landsmøte i helga.

Det opprøret fislet bort, selv om enkelte av opprørerne var tilfreds: Partiet vedtok fredag kveld at de står ved at Norge skal jobbe mot å bruke to prosent av landets BNP på Forsvaret innen 2024. Noe mer konkret formulering eller krav kom aldri.

Trygve Slagsvold Vedum er skuffet. Før landsmøtet ba han om en avklaring fra Erna Solberg:

- Hvis Solberg ikke mener alvor med toprosentmålet, så er det greit om hun bare kan si det, sa Vedum til Dagbladet på torsdag.

Nå har Sp-lederen nær sagt gitt opp å få Høyre med på å nå toprosentmålet innen 2024:

- Dette er en kurs Høyre legger seg på fordi de ikke ønsker å nå toprosentmålet innen 2024. Det er helt tydelig hva Høyre sier nå. Vedtaket fra landsmøtet er helt uforpliktende, og dét er akkurat slik Erna Solberg vil ha det, hevder Vedum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer