Senterpartiets landsmøte:

- Vedum «later som»

Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen advarer mot Senterpartiets nye politikk på klima, energi og olje, og ber Trygve Slagsvold Vedum om å sette seg på skolebenken.

SVARER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på kontoret på Stortinget. Vedum forsikrer Ketil Solvik-Olsen om at strømprisen skal ned med Senterpartiet i regjering. Foto: Berit Roald / NTB
SVARER: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på kontoret på Stortinget. Vedum forsikrer Ketil Solvik-Olsen om at strømprisen skal ned med Senterpartiet i regjering. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er veldig stor avstand mellom inntrykket Vedum gir velgerne og det partiet sier de skal kjempe for i programmet. Det blir kostbart for innbyggerne og uforutsigbart for næringslivet selv før de har satt seg ned og forhandlet på rødgrønn side, er Solvik-Olsens dom over Senterpartiets nye program.

Til helgen har Senterpartiet landsmøte på Lillehammer og Frp-nestlederen har finlest forslaget til nytt partiprogram.

Solvik-Olsen er ikke imponert, og trekker fram følgende punkter fra Sp's nye program som han mener vil gjøre Norge dyrere og mindre konkurransedyktig:

  • Bidra til at alle nye personbiler og lette varebiler som selges i 2025 skal være nullutslippsbiler.
  • Arbeide for nullutslipp fra alle installasjoner på norsk sokkel fra 2040. Alle installasjoner skal være elektrifisert eller ha system for fangst og lagring av CO2.
  • Ikke åpne for olje- og gassvirksomhet på Møreblokkene, i Lofoten, Vesterålen, eller utenfor Senja (Nordland 6, Nordland 7 og Troms 2) eller i nærheten av iskantsonen i Arktis.
  • Bidra til at det planlagte CCS-anlegget på Norcem i Brevik blir realisert. Målet må være to fullskala CCS-anlegg i drift før 2025.

- Vedum later som om han er oljeindustriens beste venn, men programmet peker motsatt vei. Det blir garantert enda verre etter forhandlinger med de rødgrønne, sier Solvik-Olsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer