- Vedum mangler troverdighet

Kommunalminister Monica Mæland (H) mener å kunne dokumentere at sentraliseringen var større da Senterpartiet satt i regjering enn den er nå.

SLÅR TILBAKE: Kommunalminister Monica Mæland (H) mener Sp og Trygve Slagsvold Vedum mangler troverdighet når det kommer til arbeidet mot sentralisering. Her fotografert på kontoret i regjeringskvartalet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Kommunalminister Monica Mæland (H) mener Sp og Trygve Slagsvold Vedum mangler troverdighet når det kommer til arbeidet mot sentralisering. Her fotografert på kontoret i regjeringskvartalet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Trygve Slagsvold Vedum er stadig vekk mer opptatt av å telle rådhus enn lærere, ansatte i barnehagene, helsesøstre og jordmødre, sier Mæland til Dagbladet.

Hun er ikke imponert over Vedums dansketur, der Sp-lederen finner inspirasjon til fornyet kamp mot det han beskriver som regjeringens sentraliseringslinje.

- I Danmark er det 98 kommuner. Norge har 356. Og jeg må si at Vedum mangler troverdighet i disse spørsmålene. For faktum er at sentraliseringen var sterkere under de rødgrønne enn den er nå, sier kommunalministeren.

- Drømmer seg tilbake

Mæland viser til at tilflyttingen til de mest sentrale områdene i landet var sterkere under de rødgrønne, og at fraflyttingen fra de minst sentrale områdene var sterkere.

I tillegg peker hun på tall fra SSB som viser at 95 av de 100 kommunene i landet med lavest arbeidsledighet, er å finne i de minst sentrale områdene.

- Arbeidsledigheten i distriktene er den laveste på ti år, det går så det suser i distriktsnæringslivet. Og til alt snakket om politireformen: Vedum drømmer seg tilbake til en tid hvor kriminalitetsbildet var et helt annet når han snakker om å gjenåpne lensmannskontorer, sier Mæland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer