Vedum om ostetollen: - Hva var det jeg sa?

- Nå må ostetollkritikerne innrømme at de har tatt feil, sier landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum.

- INNRØM DET: Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum mener det nå er klart at ostetollen ikke har fått de konsekvensene mange ropte om før innføringa. Foto : Sara Estiri/Dagbladet
- INNRØM DET: Landbruksminister Trygve Slagsvold Vedum mener det nå er klart at ostetollen ikke har fått de konsekvensene mange ropte om før innføringa. Foto : Sara Estiri/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det ble spådd prissjokk og mindre utvalg av ost. Det har ikke skjedd, sier landbruksmininster Trygve Slagsvold Vedum, og legger til fornøyd:

- Det var det jeg sa!

- Må innrømme feil Det har stormet heftig rundt landbruksministeren både før og etter endringa av toll på importert ost. Et drøyt halvår etter innføringa mener landbruksministeren å ha bevis for at det han kaller skremsel fra politiske konkurrenter ikke slo til.

- Både Venstre, Frp og Høyre gikk hardt ut mot ostetollen. Nå må de innrømme at de har tatt feil. Det kan forbrukerne se selv ved å gå i ostedisken og se på hva som har skjedd siden jul. Det eneste som har skjedd, er at det er blitt flere oster, ikke færre, sier Vedum.

For noen uker siden flagget Venstre at ostetollen måtte reverseres. Selv om de ikke kommer med innrømmelsen Vedum fisker etter, er ikke partiet lenger like bastante på at ostetollen må tilbakeføres.

- Melkeproduksjon satt i spill Vedum viser til tall fra Statens landbruksforvaltning som viser at import av ost har gått opp med 1,5 prosent så langt i år.

- Det ble fremstilt som om dette skulle føre til en krise for hele Norge. Men importen har gått opp, ikke ned. Og utvalget av oster i butikkhyllene har heller aldri vært større - vi har registrert 292 ulike typer ost her i landet og vi har fått femti prosent flere ysterier siden vi kom i regjering, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer