Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vedum taus om eventuelt lederkandidatur

Lansert som soleklar favoritt av hovedutfordreren.

SENTERPARTIETS NESTE LEDER: Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på om han er kandidat til å ta over som leder av Senterpartiet etter Liv Signe Navarsete. Hovedutfordrer Ola Borten Moe (t.v) har lansert han som partiets neste leder.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
SENTERPARTIETS NESTE LEDER: Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på om han er kandidat til å ta over som leder av Senterpartiet etter Liv Signe Navarsete. Hovedutfordrer Ola Borten Moe (t.v) har lansert han som partiets neste leder. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Trygve Slagsvold Vedum vil ikke svare på om han er kandidat til å ta over som leder av Senterpartiet etter Liv Signe Navarsete, melder NTB.

Det til tross for at hovedutfordrer Ola Borten Moe avviser at han er kandidat for ledervervet etter at Navarsete varslet sin avgang i dag.

Borten Moe er også soleklar på hvem som må bli partiets neste leder:

- Lederspørsmålet er langt på vei avgjort, det må bli Trygve, sier Borten Moe til VG.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Slagsvold Vedum er den eneste som kan overta styringen av Senterpartiet.

- Vedum, som er fra det indre Østlandet, er den eneste som kan klare å få et samlet parti i ryggen. Borten Moe er ikke aktuell, ikke minst fordi han takket nei til gjenvalg til Stortinget. Partiet er helt avhengig av å ha en talerstol. Striden i partiet har satt Vestlandet opp mot Trøndelag, og dette svekker et eventuelt kandidatur for Marit Arnstad. Dette ville være å påføre Vestlandet et stort nederlag, sier Aarebrot til NTB.

Han påpeker at Vedum står sterkt innad i partiet, og at han gjorde en god jobb som landbruksminister, også i øynene til grasrotbevegelsen i Trøndelag. Senterpartiets bytte av lederskap er det beste som kan skje partiet nå, mener Aarebrot.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media