<strong>ENGASJERT:</strong> Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (i midten).  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
ENGASJERT: Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum (i midten). Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Vedum til Dagbladet: - Det blir ikke noen ulvejakt av dette

Ny enighet på Stortinget om ulveforvaltningen. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Høyre, Frp, Ap og KrF er enige om en ny tolkning av lovverket for ulvefelling.

- Det blir ikke noen ulvejakt av dette, kommenterer Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Enigheten

Like før klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) skulle møte i Stortinget i ulvesaken. presenterte representanter fra de fire partiene den nye enigheten i Vandrehallen på Stortinget.

Partiene ber regjeringene endre forskrift om forvaltningen av rovvilt. Partiene forutsetter blant annet at det åpnes for lisensfelling av ulv utover det antallet som allerede er besluttet dersom informasjon om skadepotensial gjør det mulig innenfor gjeldende lovverk.

Bare prosess, ikke jakt

- Dessverre så ser jeg ikke at dette åpner for noen ulvejakt nå. Det er bare en videre prosess, som tyder på at Vidar Helgesen og Erna Solberg har rammet det inn, sier Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

Senterpartilederen er på plass i Vandrehallen på Stortinget og har nettopp fått skrivet fra de fire forlikspartiene i ulvestriden i hendene. Han er ikke imponert over hva Høyre, Frp, KrF og Ap er kommet til enighet om.

- Her blir det ingen ulvejakt, bare nye runder. De har formulert det sånn at ikke miljøminister Helgesen skal måtte snu. Samtidig er det ingen tvil om at det også er en oppstramming av statsråden, sier Vedum.

Definisjonsmakta

Sp-lederen peker på at forlikspartiene går inn for å vurdere loven bredere, også når det gjelder sosiale og økonomiske forhold.

- Det er noe Senterpartiet har ment hele tida. De åpner for lisensfelling av ulv, dersom ny informasjon om skadepotensiale eller annet innenfor rammen av gjeldende lovverk. Men det betyr jo bare at man gir definisjonsmakta tilbake til Miljødepartementet, sier Trygve Slagsvold Vedum til Dagbladet.

(NTB/Dagbladet)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer